Boek
Nederlands

Klopjacht

James Patterson (auteur), Waldemar Noë (vertaler)
Twee bevriende rechercheurs worden tijdens een moordonderzoek diep in de wildernis achtervolgd door een mysterieuze seriemoordenaar, en moeten hun krachten bundelen om te overleven.
Titel
Klopjacht
Auteur
James Patterson 1947-
Vertaler
Waldemar Noë
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fear no evil
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2022
364 p.
ISBN
9789403179605 (paperback)

Besprekingen

Een spannende detective in James Pattersons ‘Alex Cross’-serie. Cross en zijn vriend John Sampson staan op het punt om de ruige wildernis van Montana in te trekken als ze worden opgeroepen bij een moordzaak in Washington. Samen met Ned Mahoney storten ze zich op het onderzoek, terwijl er een nog groter kwaad dreigt. M, de mysterieuze moordenaar die Cross al jaren achtervolgt, is weer opgedoken en lijkt ongrijpbaarder dan ooit. Het spoor leidt Cross en Sampson diep de wildernis in, waar ze als opgejaagd wild hun krachten moeten bundelen, en hun overlevingsdrang moeten inzetten.'Klopjacht' is zeer toegankelijk geschreven en zal een brede groep thriller- en detectivelezers aanspreken. Niet voor tere zieltjes vanwege de expliciete scènes. James Patterson (1947) is een Amerikaanse thrillerauteur, scenarioschrijver, acteur en producent. Zijn werk won meerdere literaire prijzen, zoals de Audie Award en de Edgar Allan Poe Award.

Over James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Solie-Patterson

James B. Patterson (Newburgh, Orange County, 22 maart 1947) is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers.

Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women's Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Patterson woont in Palm Beach, Florida.

Bibliografie

Series

Alex Cross

  1. Along came a spider (1992); vertaald als Slaap kindje, slaap (1993) (ook vertaald als Op zoek naar Maggie Rose) - verfilmd als Along Came a Spider
  2. Kiss the girls (1994); Meisjes plagen (1995) (ook vertaald als De Regels van het Huis) - verfilmd als Kiss the Girls
  3. Jack and Jill (1996…Lees verder op Wikipedia

Suggesties