Boek
Nederlands

Bumba in Afrika

Jan Maillard (auteur)

Bumba in Afrika

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Bumba gaat naar Afrika, naar zijn vriendje Zinzi. Wat is het heet in Afrika! Vierkant, hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, felgekleurde illustraties en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Clowns, Afrika
Titel
Bumba in Afrika
Auteur
Jan Maillard
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2020
[14] p. : ill.
ISBN
9789462774865 (hardback)

Besprekingen

In dit vierkante kartonboek met twee afgeronde hoeken gaat clowntje Bumba naar zijn vriendje Zinzi, in Afrika. Wat is het heet in Afrika. De olifant spuit Bumba nat, de toekan Piko en zijn vrienden nemen Bumba mee de lucht in om af te koelen en de gorilla Bobo neemt hem mee onder het groene bladerdak. Gelukkig heeft het nijlpaard Pantuf de oplossing. Dit bijna vierkante, hardkartonnen prentenboek heeft twee afgeronde hoeken en gladde pagina's. Op de kleurrijke computeranimaties met zwartomlijnde figuren en voorwerpen is veel te zien, maar ze ogen erg druk. Op elke bladzijde is een vrij kwetsbaar dunkartonnen flapje aanwezig, waarachter een figuur of voorwerp verstopt is. Bumba en zijn vriendjes kennen veel peuters van televisie, theater en vele commerciële producten. De tekst, veelal spreektaal, bestaat uit zo'n vier regels per spread. Het taalgebruik is soms wat geforceerd. Jammer dat van Afrika een vrij stereotiep beeld wordt gegeven. Heruitgave met dezelfde inhoud maar in een ander…Lees verder

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij ontwierp decors, kostuums, poppen en maskers voor, Blauwe Maandag Companie, Koninklijke Vlaamse Opera, Ballet Van Vlaanderen, Toneelhuis, Zuidelijk Toneel, Ultima Vez, FC Bergman enz.

Verder bouwde hij poppen voor TV programma's. Onder andere voor De Bart Peeters Show, Het Liegebeest, Carlos en Co, Zeppe en Zikki, Kaatje en Kamiel, De Vliegende Doos, Urbanus en De Grote Boze Wolf Show.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje, Aliceke, Macbeth, Bosman en de Vijand, Midzomernachtsdroom, Grietje en Fausto. Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke clowntje in pr…Lees verder op Wikipedia