Boek
Nederlands

Tegenstellingen

Jan Maillard (concept)

Tegenstellingen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Bumba speelt met een grote bal en Bumbalu met een kleine. Bumba kijkt omhoog naar de ballon en Bumbalu omlaag naar de bloemen. Groot vierkant hardkartonnen prentenboek met felgekleurde tekeningen waarin clown Bumba en zijn vriendje Bumbalu vijftien tegenstellingen laten zien. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Tegenstellingen
Titel
Tegenstellingen / creation Jan Maillard
Concept
Jan Maillard
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2018
[30] p. : ill.
ISBN
9789462773387 (hardback)

Besprekingen

Clown Bumba en zijn vriendjes zijn geliefd bij peuters door de serie op Ketnet en Z@ppelin van het Vlaamse Studio100. In dit vierkante, zware hardkartonnen prentenboek laten Bumba en zijn vriendje Bumbalu op duidelijke wijze vijftien tegenstellingen zien: de koffer open of dicht doen, buiten spelen met de vlieger of binnen met een jojo. Op een andere tekening heeft Bumba het warm en Bumbalu juist koud. De tekeningen lijken afkomstig uit diverse eerdere prentenboekjes over Bumba, met iets aangepaste tekst. Zo toont een prent die eerder over naast en aan ging nu dat Bumba het boek rechts naast zijn bed legt en de jas links aan de kapstok hangt. In de felgekleurde illustraties, opgebouwd uit grote, egale vlakken en eenvoudige, zwartomlijnde figuren, staan steeds twee eenvoudige zinnetjes, die de betreffende handeling of situatie beschrijven. Grote, zware maar bruikbare uitgave voor peuterfans van Bumba. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij ontwierp decors, kostuums, poppen en maskers voor, Blauwe Maandag Companie, Koninklijke Vlaamse Opera, Ballet Van Vlaanderen, Toneelhuis, Zuidelijk Toneel, Ultima Vez, FC Bergman enz.

Verder bouwde hij poppen voor TV programma's. Onder andere voor De Bart Peeters Show, Het Liegebeest, Carlos en Co, Zeppe en Zikki, Kaatje en Kamiel, De Vliegende Doos, Urbanus en De Grote Boze Wolf Show.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje, Aliceke, Macbeth, Bosman en de Vijand, Midzomernachtsdroom, Grietje en Fausto. Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke clowntje in pr…Lees verder op Wikipedia