Boek
Nederlands

Munkel Trog en de wonderezel

Janet Foxley (auteur), Georgien Overwater (illustrator), Karin Breuker (vertaler)
De kleine reus Munkel is bezorgd, omdat er steeds meer Drab uit de Bulderberg komt. Maar niemand neemt hem serieus. Samen met zijn Krielvriendin Emilie bedenkt Munkel een plan. Voorlezen vanaf 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Reuzen, Klein zijn
Titel
Munkel Trog en de wonderezel
Auteur
Janet Foxley
Illustrator
Georgien Overwater
Vertaler
Karin Breuker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Muncle Trogg and the flying donkey
Editie
1
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2015
228 p. : ill.
ISBN
9789047705819 (hardback)

Besprekingen

Munkel Trog, de enige reus die zo klein gebleven is als een Kriel (mens), is uitgeroepen tot Wijze Man, nadat hij de reuzengemeenschap heeft behoed voor ontdekking door de Krielen. Munkel is bezorgd, omdat er steeds meer drab uit de vulkaan komt waarop de reuzen wonen. Maar vanwege zijn lengte neemt niemand hem serieus. De reuzen hebben alleen ontzag voor een wonderezel. Samen met zijn Krielvriendin Emilie bedenkt Munkel een plan. Levendig en fantasievol verhaal, dat – na een ietwat trage start – met veel vaart verloopt en in vlotte stijl is geschreven. De reuzengemeenschap wordt met veel kleur en gevoel voor humor neergezet. Met expressieve illustraties in kleur van Georgien Overwater, die perfect bij het verhaal passen. Op de schutbladen staat een handige plattegrond van de leefgemeenschap van de reuzen. Tweede deel in een serie. De auteur debuteerde op 65-jarige leeftijd met 'Munkel Trog'*, dat lovend werd ontvangen en verschillende malen is bekroond. Voorlezen vanaf 7 jaar, zelf l…Lees verder

Munkel Trog en de Wonderezel

Munkel Trog, de kleine reus, maakt zich zorgen over de Bulderberg, nu er steeds meer Drab tevoorschijn komt. Zou de Bulderberg toch een vulkaan zijn? Als nieuwe ‘Wijze Man’ moet Munkel de andere reuzen hiervoor waarschuwen, maar niemand wil naar hem luisteren ... De Reuzen geloven wel in een wezen genaamd ‘de Wonderezel’. Maar waar vind je zo’n ezel? Gelukkig is Emilie er nog, zijn beste krielvriendin. Samen bedenken ze een plan om de andere reuzen naar Munkel Trog te doen luisteren.

Om het verhaal van Munkel Trog helemaal goed te kunnen volgen is het best dat je het eerste deel ook gelezen hebt en dat heb ik niet. Nu had ik het gevoel midden in een verhaal binnen te wandelen, wat best vervelend was.

Het verhaal is best plezierig verteld en de illustraties zijn heel levendig. Je kan je met al je zintuigen inleven in het verhaal. Munkel en Emilie komen allebei uit een totaal andere wereld, maar toch sluiten ze vriendschap. Emilie kan Munkel heel wat bijleren ov…Lees verder

Suggesties