Boek
Nederlands

Jip en Jop

Janneke Schotveld (auteur), Peter van Harmelen (illustrator)
+1
Jip en Jop
×
Jip en Jop Jip en Jop
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De maag van Jop zegt rom rom. Hij heeft zin in vis. Jip en Jop gaan naar buuf. Zij heeft een vis in de kom. Gaat dat wel goed? AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Jip en Jop
Auteur
Janneke Schotveld
Illustrator
Peter van Harmelen
Taal
Nederlands
Uitgever
Assen: Maretak, 2015
[20] p. : ill.
ISBN
9789043704014 (hardback)

Besprekingen

Eerste leesboekje over de twee poezen Jip en Jop. Jops maag zegt rom rom. Hij heeft zin in vis. Jip en Jop gaan naar buuf. Zij heeft een vis in de kom. Ze pakken een net en een pan. Wanneer ze terugkomen is de vis weg en buuf is boos. Hoe kan dat nou? Een kort, leuk verhaal over twee eigenwijze, wat brutale, maar ook wat naïeve poezen. Deeltje in de reeks 'TOP', serie 3. Het verhaaltje is opgedeeld in acht korte hoofdstukjes. Ieder hoofdstuk beslaat twee pagina's. Boven aan de linkerpagina staat de titel vetgedrukt. De tekst bestaat uit korte zinnen met eenvoudige woorden van één lettergreep. Er zijn geen hoofdletters en enkel klankzuivere woorden. Het lettertype is duidelijk en lekker groot. Voor de zinnen die deel uitmaken van een dialoog staat een plaatje van degene die spreekt. Zowel de regelafstand als de marges zijn royaal. Het verhaaltje is kleurrijk en rijkelijk geïllustreerd. De afbeeldingen zijn speels en herkenbaar. Ze ondersteunen het verhaal door weer te geven wat er in h…Lees verder

Over Janneke Schotveld

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Janneke Schotveld (Lelystad, 3 maart 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In 2018 kwam de film Superjuffie uit, die is geschreven op het in 2011 uitgegeven gelijknamige boek van Schotveld.

Biografie

Na de middelbare school studeerde Schotveld creatieve therapie. Daarna volgde zij een opleiding aan de Pabo. Sinds 2007 schrijft zij kinderboeken. Met haar eerste boek Villa Fien won zij de Hotze de Roosprijs. In 2012 ontving zij van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor haar boek Superjuffie! een Pluim van de kinderjury.

Bibliografie

  • 2007 - Villa Fien
  • 2008 - Zsa Zsa
  • 2009 - Hotel Kindervreugd
  • 2010 - Robbie en Raffi (serie)
  • 2010 - De flat van Fatima
  • 2011 - Het vergeet me nietje
  • 2011 - Superjuffie
  • 2012 - Superjuffie komt in actie!
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties