Boek
Nederlands

Opa Appel is de beste!

Janneke Schotveld (auteur), Katrien Holland (illustrator)
+1
Opa Appel is de beste!
×
Opa Appel is de beste! Opa Appel is de beste!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De opa van Jarin kan heel goed kunstwerken naschilderen. Maar bij het verkopen van zijn schilderijen wordt opa gearresteerd. Moet hij nu naar de gevangenis? AVI-E5. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Grootouders, Schilderen
Leesniveau
AVI E5, AVI 7
Titel
Opa Appel is de beste!
Auteur
Janneke Schotveld
Illustrator
Katrien Holland
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2016
103 p. : ill.
ISBN
9789048729906 (hardback)

Besprekingen

De opa van Jarin kan geweldig goed schilderen. Hij kan perfect de stijl van beroemde kunstenaars kopiëren, en verkoopt zijn schilderijen alsof het originelen zijn. Maar bij het verhandelen van een Van Gogh gaat het mis, en komt opa in de gevangenis terecht. De politie brengt Jarin naar een opvanghuis, maar Jarin neemt meteen de benen. Samen met galeriehoudster Moira, een goede vriendin van opa, wacht hij vol spanning de rechtszaak af. Een fijn boek met karakteristieke Janneke Schotveld-elementen: een dappere en innemende hoofdpersoon, een prettige mix van humor, avontuur en spanning en een happy end. De treffende observaties en speelse dialogen geven het verhaal kleur en sfeer. De paginagrote, op de computer ingekleurde, springerige pentekeningen van Katrien Holland ondersteunen de tekst. Uitgave in de serie 'Bolleboos'*, voor kinderen die snel vorderen met lezen, AVI-E5. Met ruime bladspiegel en een kleine schreefloze letter. Achterin staan tips voor een spreekbeurt over het boek. Sc…Lees verder

Over Janneke Schotveld

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Janneke Schotveld (Lelystad, 3 maart 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In 2018 kwam de film Superjuffie uit, die is geschreven op het in 2011 uitgegeven gelijknamige boek van Schotveld.

Biografie

Na de middelbare school studeerde Schotveld creatieve therapie. Daarna volgde zij een opleiding aan de Pabo. Sinds 2007 schrijft zij kinderboeken. Met haar eerste boek Villa Fien won zij de Hotze de Roosprijs. In 2012 ontving zij van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor haar boek Superjuffie! een Pluim van de kinderjury.

Bibliografie

  • 2007 - Villa Fien
  • 2008 - Zsa Zsa
  • 2009 - Hotel Kindervreugd
  • 2010 - Robbie en Raffi (serie)
  • 2010 - De flat van Fatima
  • 2011 - Het vergeet me nietje
  • 2011 - Superjuffie
  • 2012 - Superjuffie komt in actie!
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties