Boek
Engels

Girl in Translation

Jean Kwok (auteur)

Girl in Translation

Genre:
Een Chinees meisje dat met haar moeder naar New York emigreert probeert met haar intelligentie een nieuw leven op te bouwen.
Extra onderwerp
sociale literatuur
Titel
Girl in Translation
Auteur
Jean Kwok
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
New York: Riverhead, 2010
293 p.
ISBN
9781594487651 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Als de 11-jarige Kimberly Chang met haar moeder vanuit Hong Kong naar New York verhuist, ontvlucht ze zo weliswaar de toekomstige ellende van het Chinese communistische regime, maar de omgeving waar ze in terechtkomt is niet veel vrolijker: haar moeder werkt voor een hongerloontje op een illegaal naai-atelier, hun bouwvallige flatje is extreem armoedig en wordt geterroriseerd door kakkerlakken, en Kimberley zelf spreekt niet alleen zeer gebrekkig Engels maar heeft ook grote moeite met de cultuuromslag en met haar vlotte en brutale medescholieren. Ze heeft echter de enorme voordelen van een extreem grote intelligentie en de bezetenheid om te slagen, en daarmee wint ze langzaam maar zeker de strijd. Een 'feel good'-verhaal van de realistische soort, met een innemende hoofdpersoon in een zeer goed beschreven en daardoor uiterst navoelbare situatie; voorbestemd om een grote hit te worden. Prachtige debuutroman van een schrijfster die momenteel in Nederland woonachtig is. Paperback met zee…Lees verder

Over Jean Kwok

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Books3456

Jean Kwok is de Chinees-Amerikaanse Nederlandse bestseller auteur van drieromans: Bijna thuis/ Girl in Translation, Dans met mij/ Mambo in Chinatown en De perfecte zus/ Searching for Sylvie Lee. Zij woont in Nederland.

Biografie

Toen Kwok vijf jaar oud was emigreerde haar familie van Hong Kong naar Brooklyn, NY. Ze werkte een deel van haar jeugd in een kledingfabriek in Chinatown. Ze ging dankzij een studiebeurs Engelse en Amerikaanse literatuur studeren aan twee topuniversiteiten, Harvard en Columbia. Daarna verhuisde ze naar Nederland.

Carrière

Jean Kwok is een internationaal bestseller auteur. Haar werk is gepubliceerd in 20 landen en haar boeken worden over de wereld als studiemateriaal gebruikt aan scholen. Kwok is drietalig en spreekt Nederlands, Chinees en Engels, zoals blijkt uit de VPRO-documentaire die over haar is gemaakt…Lees verder op Wikipedia