Boek
Nederlands

Geraas en geruis : een pleidooi voor imperfectie

+1
Geraas en geruis : een pleidooi voor imperfectie
×
Geraas en geruis : een pleidooi voor imperfectie Geraas en geruis : een pleidooi voor imperfectie

Geraas en geruis : een pleidooi voor imperfectie

Bundel met reflecties op en essays over de condition humaine.
Onderwerp
Perfectionisme
Extra onderwerp
De Morgen, Boeken
Titel
Geraas en geruis : een pleidooi voor imperfectie
Auteur
Jean Paul Van Bendegem
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2022
375 p. : ill.
ISBN
9789089244864 (paperback)

Besprekingen

Een bundeling van essays en bespiegelingen over imperfectie, het praten over de wereld en de kenbaarheid van de wereld zelf. Daarnaast is het een verhaal met persoonlijke reflecties op wolken, het schilderen van de garagevloer en een rondleiding door de toren van Babel. In complexe stijl geschreven en geschikt voor een geoefend lezerspubliek. Jean Paul Van Bendegem (Gent, 1953) is wiskundige, uitvoerend kunstenaar, columnist en academisch docent. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Jean Paul Van Bendegem

Jean Paul Van Bendegem (Gent, 28 maart 1953) is een Belgische wiskundige, filosoof en emeritus hoogleraar logica en wetenschapsfilosofie aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij was tevens decaan van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte aan de VUB van 2005 tot en met 2009 en was deeltijds gastprofessor aan de Universiteit Gent.

Levensloop

In 1976 behaalde hij aan de Rijksuniversiteit Gent een licentiaat in de wiskunde met een verhandeling over Tijdsafhankelijke Verzamelingenleer. In 1979 behaalde hij er ook een licentie wijsbegeerte met een verhandeling over catastrofetheorie. Hij doctoreerde in 1983 aan de Gentse universiteit met een verhandeling over eindige, empirische wiskunde.

Zijn onderzoek gaat in de eerste plaats naar de “Grondslagen en filosofie van Wiskunde en Logica”. Meer bepaald verdedigt hij een vorm van strikt finitisme, een strikt eindige opvatting van de wiskunde, waarin geen plaats is voor het oneindige…Lees verder op Wikipedia