Boek
Nederlands

Damin Wolfsblad

Jennifer Fallon (auteur), Richard Heufkens (vertaler)
Na een aanslag op zijn leven groeit Damin Wolfsblad, erfgenaam van de hoogprins, op in de provincie Krakandar, maar omdat hij het leven niet zo serieus neemt, twijfelt bijna iedereen of hij wel een geschikte hoogprins zal zijn.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Damin Wolfsblad
Auteur
Jennifer Fallon
Vertaler
Richard Heufkens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Warrior
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2010
526 p.
ISBN
9789024531998 (paperback)

Besprekingen

Damin Wolfsblad is het tweede deel van de trilogie ‘Wolfsblad’ van de Australische Jennifer Fallon en vangt acht jaar later aan dan waar we gebleven waren aan het einde van de Eerste Kroniek. Marla Wolfsblad is inmiddels aan haar vierde echtgenoot toe, al is ze net 23 jaar geworden. Laran Krakenschild, aan wie ze door haar broer Lernen Wolfsblad werd uitgehuwelijkt, is overleden na een stom grensincident. Hytria en Fardhonya drijven handel met elkaar, maar maken er beiden een sport van om de grens te overschrijden om wat boerderijen in de as te leggen of om vee te stelen. Het was bij een gelijkaardig incident dat Laran om het leven kwam. Marla’s tweede echtgenoot en jeugdliefde bleek uiteindelijk een verrader die zelfs probeerde om Marla’s zoon en troonopvolger Damin Wolfsblad te vermoorden, om zo een van zijn kinderen met Marla tot troonopvolger te forceren. Zijn plan kwam uit en Marla liet hem door het moordenaarsgilde uit de weg ruimen. Marla besloot dan om voortaan rijke ko…Lees verder
Na een aanslag op zijn leven groeit Damin Wolfsblad, erfgenaam van de hoogprins, samen met zijn neven en halfbroers en -zus op in de noordelijke provincie Krakandar, bij zijn oom Mahkas. Zijn moeder Marla bestuurt namens haar onbekwame broer, de hoogprins, het land Hythria vanuit het zuidelijke Groenhaven. Damin lijkt het leven niet zo serieus te nemen. Bijna iedereen, zelfs zijn naaste familie en vrienden, twijfelt of hij wel een geschikte hoogprins zal zijn. Maar laat Damin zich wel kennen? Tweede deel in de 'Wolfblad'-trilogie (na 'Marla Wolfsblad', 2010)*. Een scala van interessante, sympathieke en zelfzuchtige personages trekt tijdens het lezen aan je voorbij. Het perspectief wisselt per hoofdstuk, waardoor je de meeste personen goed leert kennen. Mahkas die er alles voor over heeft om meer macht te krijgen, Marla die haar macht gebruikt om haar gezin te beschermen en prins Damin die zijn vriendschap met Starros belangrijker vindt dan zijn adellijke positie. De dialogen zijn erg …Lees verder

Over Jennifer Fallon

Jennifer Fallon (1959) is een Australisch schrijfster van sciencefiction en fantasy. Ze is een tevens een zakenvrouw, trainer en zakenconsultant.

Tot dusver heeft Fallon al meer dan 750.000 boeken verkocht wereldwijd, waaronder drie trilogieën en een tetralogie. Haar boeken verschijnen bij Voyager Books, Tor, Orbit, ACT, Heyne, Egmont en Luitingh Fantasy. Fallon hielp ook mee bij het schrijven van de Stargate SG-1-novel Roswell samen met Sonny Whitelaw.

Bibliografie

The Demon Child Trilogy

  • 2000 - Medalon
  • 2001 - Treason Keep
  • 2001 - Harshini

The Second Sons Trilogy

  • 2002 - Lion of Senet
  • 2003 - Eye of the Labyrinth
  • 2003 - Lord of the Shadows

The Hythrun Chronicles<…Lees verder op Wikipedia