Boek
Nederlands

Marla Wolfsblad

Jennifer Fallon (auteur), Richard Heufkens (vertaler)
Om niet zelf voor een erfgenaam te hoeven zorgen huwelijkt de hoogprins van Hythria zijn zuster uit aan de koning van een naburig land. Dit valt echter niet goed bij een deel van de krijgsheren en het Tovenaarscollectief.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Marla Wolfsblad
Auteur
Jennifer Fallon
Vertaler
Richard Heufkens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Wolfblade
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2010
527 p.
ISBN
9789024531974 (paperback)

Besprekingen

Jennifer Fallon is gespecialiseerd in fantasy en sciencefiction. Naast het schrijven van trilogieën is ze ook nog eens een geduchte zakenvrouw en managementconsultant. Ze woont tegenwoordig in Oxford, Nieuw-Zeeland en is in het Engelse taalgebied al jaren een geliefd auteur van epische fantasy die zich afspeelt in een feodale wereld waarin magie aanwezig is. De trilogie ‘Wolfsblad’ is echter niet haar hoofdwerk, maar eerder een prequel op de trilogie ‘The Demon Child’. ‘Wolfsblad’ is een aanloop naar ‘The Demon Child’, die de lijnen uitzet voor een nog grootser werk.
Uitgeverij Luitingh verkiest echter om eerst deze trilogie uit te brengen, en als het ware chronologisch te werk te gaan, niet van het schrijven van het werk maar inzake het tijdsverloop van de diverse trilogieën. Het is zeker een verdedigbare keuze, want zo kan de lezer alsmaar verder doordringen in de gecreëerde wereld. De drie kronieken, die samen de trilogie vormen, zijn inmiddels op de markt zodat je meteen het …Lees verder
Marla Wolfsblad (15) is de zus van hoogprins Lernen van Hythria. De kans dat hij ooit een erfgenaam zal krijgen is erg klein. Lernen besluit zijn zuster uit te huwelijken aan de koning van het buurland Frandohnya, waar hij aanzienlijk aan verdient. Dit valt niet goed bij een deel van de krijgsheren en het Tovenaarscollectief, omdat de volgende hoogprins dan een Fradohnyaan zal zijn. Een oude krijgsheer bedenkt op zijn sterfbed een plan om dit te voorkomen. Eerste deel uit de trilogie 'Wolfsblad'. Auctoriale verteller, met veel realistische dialogen die met humor doorspekt zijn. Er zijn weinig beschrijvingen, waardoor je langzamerhand tijdens het lezen te weten komt hoe de wereld van het boek in elkaar steekt. Dit is een verfrissende manier van vertellen. De adel heeft slaven in dienst, waaronder zogenoemde court'esa die hen opleiden in het bedrijven van de liefde. Er worden goden aanbeden; niet in tempels, maar door dat te doen waarvoor de goden staan: bijvoorbeeld doden voor de oorlo…Lees verder

Over Jennifer Fallon

Jennifer Fallon (1959) is een Australisch schrijfster van sciencefiction en fantasy. Ze is een tevens een zakenvrouw, trainer en zakenconsultant.

Tot dusver heeft Fallon al meer dan 750.000 boeken verkocht wereldwijd, waaronder drie trilogieën en een tetralogie. Haar boeken verschijnen bij Voyager Books, Tor, Orbit, ACT, Heyne, Egmont en Luitingh Fantasy. Fallon hielp ook mee bij het schrijven van de Stargate SG-1-novel Roswell samen met Sonny Whitelaw.

Bibliografie

The Demon Child Trilogy

  • 2000 - Medalon
  • 2001 - Treason Keep
  • 2001 - Harshini

The Second Sons Trilogy

  • 2002 - Lion of Senet
  • 2003 - Eye of the Labyrinth
  • 2003 - Lord of the Shadows

The Hythrun Chronicles<…Lees verder op Wikipedia