Boek
Nederlands

Wolfsblad voor altijd

Jennifer Fallon (auteur), Richard Heufkens (vertaler)
De regent van Krakander heeft zijn verstand verloren en er dreigt een invasie uit Fardohnya. Kan de erfgenaam van de hoogprins zijn toekomstige land van de ondergang redden? Vervolg op 'Damin Wolfsblad'.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Wolfsblad voor altijd
Auteur
Jennifer Fallon
Vertaler
Richard Heufkens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Warlord
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2011
542 p. : ill.
ISBN
9789024593842 (paperback)

Besprekingen

Wolfsblad voor altijd is het afsluitende deel van de kroniek rond de familie Wolfsblad van de Australische schrijfster Jennifer Fallon. Toch staat het boek volledig afzonderlijk en kan het gelezen worden zonder kennis van de boekenreeks, waarvan The Demon Child het middelpunt vormt. De Wolfsblad-kroniek is daar een soort proloog van, echter zonder verwijzingen naar het grotere geheel en zonder losse eindjes. Op die manier zou het geen ramp zijn als de uitgeverij besloot om geen verdere delen naar het Nederlands te vertalen.
Hytria wordt geregeerd door Marla Wolfsblad in de plaats van haar broer Lernen, die alleen in perverse seks geïnteresseerd is. Ze is zwaar ontgoocheld na het verraad van haar dwerg annex ‘court’esa’ Elezaar, die onder bedreiging van martelingen heel wat geheimen prijsgaf aan haar aartsrivaal Alija Arendspiek. Alija wil haar eigen zoon op de troon krijgen in plaats van Marla’s zoon Damin. Dat kan uiteraard alleen na het overlijden van Hoogprins Le…Lees verder
Mahkas, de regent van Krakander, heeft zijn verstand verloren, nadat hij zijn dochter tot zelfmoord heeft gedreven. Maar Damin kan geen wraak nemen, want zonder regent raken ze de provincie kwijt aan het Tovenaarscollectief en krijgt de hoge arrion, de aartsvijand van Damins moeder Marla, het voor het zeggen in Hythria. Als Damin wordt weggeroepen naar het front, omdat er een invasie vanuit het buurland Fardohnya dreigt, lijkt het uit de hand te lopen in Krakander. Derde en laatste deel uit de serie 'Wolfsblad' (na 'Damin Wolfsblad', 2010*). Het verhaal loopt via vele wendingen en spannende momenten naar een slot, waarin de losse eindjes knap aan elkaar worden geknoopt. Het perspectief wisselt vrijwel per hoofdstuk, waardoor de spanning goed is opgebouwd. De karakters worden goed uitgewerkt en het is alsof je je als lezer tussen hen begeeft. De dialogen zijn realistisch en met de nodige humor. Wederom een zeer boeiend verhaal, dat doet uitzien naar verdere boeken van deze succesvolle …Lees verder

Over Jennifer Fallon

Jennifer Fallon (1959) is een Australisch schrijfster van sciencefiction en fantasy. Ze is een tevens een zakenvrouw, trainer en zakenconsultant.

Tot dusver heeft Fallon al meer dan 750.000 boeken verkocht wereldwijd, waaronder drie trilogieën en een tetralogie. Haar boeken verschijnen bij Voyager Books, Tor, Orbit, ACT, Heyne, Egmont en Luitingh Fantasy. Fallon hielp ook mee bij het schrijven van de Stargate SG-1-novel Roswell samen met Sonny Whitelaw.

Bibliografie

The Demon Child Trilogy

  • 2000 - Medalon
  • 2001 - Treason Keep
  • 2001 - Harshini

The Second Sons Trilogy

  • 2002 - Lion of Senet
  • 2003 - Eye of the Labyrinth
  • 2003 - Lord of the Shadows

The Hythrun Chronicles<…Lees verder op Wikipedia