Boek
Nederlands

Borre bakt pizza's

Jeroen Aalbers (auteur), Stefan Tijs (illustrator)
Borre en Radijs gaan zelf pizza's maken. Maar het gaat niet helemaal volgens plan. Samen lezen vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Koken
Titel
Borre bakt pizza's
Auteur
Jeroen Aalbers
Illustrator
Stefan Tijs
Taal
Nederlands
Uitgever
Zoetermeer: Borre Educatief, 2019
[24 p.] : ill.
ISBN
9789089220608 (hardback)

Besprekingen

Borre en Radijs gaan zelf pizza’s maken. Ze verzamelen alle ingrediënten en gaan aan de slag. Maar bij het deeg gaat het al mis. Deel uit de serie ‘De gestreepte boekjes’*, verhalen voor kinderen van groep een tot en met acht van de basisschool. Dit exemplaar is voor groep drie, het verhaal is weinig origineel en nogal flauw. Op elke bladzijde staat onder de voorleestekst een dikgedrukte blauwe zin, die door het kind zelf gelezen kan worden en die betrekking heeft op de zojuist voorgelezen tekst en bijbehorende afbeelding. De gekleurde illustraties – eenvoudig en duidelijk van opzet – beslaan de gehele rechterpagina en ondersteunen het verhaal. Borre is hierop afgebeeld met een groot, wit poezenhoofd, terwijl andere personages een normaal mensenhoofd hebben. Samen lezen vanaf ca. 6 jaar.

Over Jeroen Aalbers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Bic

Jeroen Aalbers (Numansdorp, 26 september 1982) is een Nederlandse schrijver, columnist en muzikant uit Rotterdam. Voor zijn muzikale activiteiten en zijn literaire werk gebruikt hij het alias Jerry Hormone.

Loopbaan

In 1999 richtte Jeroen Aalbers punkrockband The Ragin' Hormones op en nam hiervoor het alias Jerry Hormone aan. In 2000 trad Aalbers als gitarist toe tot punkrockband The Apers. Met The Apers nam hij drie albums op, speelde op grote festivals als Lowlands en Paaspop en toerde meermaals door Europa en de Verenigde Staten. In 2005 verliet Aalbers de band.

In 2005 werd hij, hoewel hij nog geen ervaring had op dit vlak, door een vriend gevraagd een proeftekst in te leveren voor een nieuw te starten reeks kinderboeken. Aalbers nam de opdracht aan en schreef in één nacht het verhaal Poespoes de lampenkapkat, over een kat met een anti-krabkraag om. De tekst werd goedgekeurd en Aalbers werd gevraagd de va…Lees verder op Wikipedia

Suggesties