Boek
Nederlands

Borre neemt de trein

Jeroen Aalbers (auteur), Stefan Tijs (illustrator)
+1
Borre neemt de trein
×
Borre neemt de trein Borre neemt de trein
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Borre gaat met mama met de trein naar oma. Maar waar is het treinkaartje van Borre? En als je geen kaartje hebt, knipt de conducteur dan een gaatje in je oor? Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Reizen, Ouders, Grootouders
Titel
Borre neemt de trein
Auteur
Jeroen Aalbers
Illustrator
Stefan Tijs
Taal
Nederlands
Uitgever
Zoetermeer: Borre Educatief, 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789089223142 (hardback)

Besprekingen

Borre gaat met mama met de trein naar oma. Ze hebben een kaartje gekocht. Borre mag hem zelf vasthouden. Mama vertelt dat als je geen kaartje hebt, de conducteur een gaatje in je oor knipt. Borre wil geen gaatje in zijn oor. Het is erg druk in de trein en het stinkt, want een meneer heeft een windje gelaten. Dan komt de conducteur, maar waar is het kaartje van Borre? Deel uit de serie 'Borre leesclub'*, voorheen ‘De gestreepte boekjes’, verhalen voor kinderen van groep 1 t/m 8 van de basisschool. Dit verhaal voor groep drie is een vlot voorleesverhaal dat zesjarigen zeker zal aanspreken, stinkende winden spreken op die leeftijd erg tot de verbeelding. Al is de situatie met een conducteur die kaartjes knipt erg achterhaald. De bijbehorende gekleurde illustraties op de rechterpagina zorgen voor een goede ondersteuning van de tekst. Op elke linkerbladzijde staat onder de voorleestekst een dikgedrukte blauwe zin, die door het kind zelf gelezen kan worden en die betrekking heeft op de zoju…Lees verder

Over Jeroen Aalbers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Bic

Jeroen Aalbers (Numansdorp, 26 september 1982) is een Nederlandse schrijver, columnist en muzikant uit Rotterdam. Voor zijn muzikale activiteiten en zijn literaire werk gebruikt hij het alias Jerry Hormone.

Loopbaan

In 1999 richtte Jeroen Aalbers punkrockband The Ragin' Hormones op en nam hiervoor het alias Jerry Hormone aan. In 2000 trad Aalbers als gitarist toe tot punkrockband The Apers. Met The Apers nam hij drie albums op, speelde op grote festivals als Lowlands en Paaspop en toerde meermaals door Europa en de Verenigde Staten. In 2005 verliet Aalbers de band.

In 2005 werd hij, hoewel hij nog geen ervaring had op dit vlak, door een vriend gevraagd een proeftekst in te leveren voor een nieuw te starten reeks kinderboeken. Aalbers nam de opdracht aan en schreef in één nacht het verhaal Poespoes de lampenkapkat, over een kat met een anti-krabkraag om. De tekst werd goedgekeurd en Aalbers werd gevraagd de va…Lees verder op Wikipedia

Suggesties