Boek
Nederlands

10 jaar Dagelijkse Kost : 250 nieuwe recepten

Jeroen Meus (auteur)
+1
10 jaar Dagelijkse Kost : 250 nieuwe recepten
×
10 jaar Dagelijkse Kost : 250 nieuwe recepten 10 jaar Dagelijkse Kost : 250 nieuwe recepten

10 jaar Dagelijkse Kost : 250 nieuwe recepten

Jeroen Meus staat al tien jaar dagelijks in de keuken van Dagelijkse kost. Zijn enthousiasme en passie voor koken deelt hij met plezier in een gloednieuw boek: 10 jaar Dagelijkse kost. 250 recepten, niet eerder in boekvorm verschenen: vis, vlees, vegetarisch en zoets – voor elk wat wils. Met dit boek zet u het hele jaar door gegarandeerd heerlijke verse kost op tafel.
Titel
10 jaar Dagelijkse Kost : 250 nieuwe recepten
Auteur
Jeroen Meus
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2021
575 p. : ill.
ISBN
9789022337790 (hardback)

Besprekingen

Jeroen Meus maakt voor de Belgische televisie al tien jaar het ook in Nederland populaire kookprogramma Dagelijkse kost. Om het tienjarig bestaan van het programma te vieren is er deze jubileumuitgave met 250 nieuwe en niet eerder in boekvorm verschenen recepten. Aan het maken van dit grote boek is veel aandacht besteed en vakmensen hebben hun uiterste best gedaan om er iets moois van te maken. Dat is helemaal gelukt. De indeling is naar de seizoenen en achtereenvolgens zien we in ieder seizoen de vier hoofdstukken Vis, Vlees, Vegetarisch en Zoet. De opmaak van de pagina's is rustig. Een mooie duidelijke letter en weinig kleuren. Behalve de foto's want die zijn van topkwaliteit en laten het eindresultaat zien. Veel recepten zijn terug te vinden op de website van Dagelijkse kost en daar kan de lezer ook de filmpjes terugzien die het maken van het gerecht laten zien. Het boek eindigt met twee registers. Het eerste is op recept en het tweede op ingrediënt. De receptuur is duidelijk en vo…Lees verder

Over Jeroen Meus

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Arne Aelterman

Jeroen Meus (Leuven, 13 maart 1978) is een Belgische kok en televisiepresentator.

Biografie

Culinaire opleiding

Jeroen Meus volgde zijn culinaire opleiding aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Nadien volgde hij stage in diverse Belgische en buitenlandse restaurants. Acht jaar lang was hij medezaakvoerder van het restaurant Luzine in Wilsele, tot hij er in 2014 uit stapte. In 2015 opende hij met een zakenpartner in Leuven het restaurant Würst, waar naar eigen zeggen "gourmethotdogs" werden geserveerd. Op 15 juni 2016 opende Jeroen Meus een tweede Würstrestaurant in de Nederkouter te Gent. Ook in Antwerpen en Hasselt werden er vestigingen geopend. In 2017 stapte Meus uit Würst, een jaar later werd de hotdogketen failliet verklaard.

Radio- en televisiecarrière

M…Lees verder op Wikipedia