Boek
Nederlands

Dagelijkse kost. 1

Jeroen Meus (auteur)
+1
Dagelijkse kost. 1
×
Dagelijkse kost. 1 Dagelijkse kost. 1

Dagelijkse kost. 1

Volgens tv-kok Jeroen Meus kan iedereen - van beginneling tot amateurkok - elke dag een smakelijk gerecht op tafel zetten, met respect voor de seizoenen en zonder zotte kosten te maken. Van een snelle pastaschotel, over een culinaire verrassing, tot een Vlaamse klassieker of een snack.
Titel
Dagelijkse kost. 1
Auteur
Jeroen Meus
Taal
Nederlands
Editie
9
Uitgever
Leuven: Van Halewyck, 2011
191 p. : ill.
ISBN
9789461310422 (paperback)

Besprekingen

Naast culinaire duizendpoot Piet Huyzentruyt op VTM is Jeroen Meus op VRT-één en op radio2 een vaste waarde om mensen aan te zetten tot koken. Meus doet dit op een heel eenvoudige manier, zodat ook mensen zonder culinaire ervaring en amateurkoks heel veel kunnen opsteken. Voor het programma ‘Dagelijkse kost’ van Hotel Hungaria creëert en selecteert Meus elke dag een lekker, smaakvol gerecht met verse, betaalbare en veelal streekproducten waarbij elke stap eenvoudig en overzichtelijk uitgelegd wordt. Dagelijkse kost is dan ook het eerste boek in wat hoogstwaarschijnlijk een reeks zal worden. Het is meteen een schot in de roos: de eerste druk kwam er in april 2011 en in mei was het boek reeds aan een vijfde druk toe.
Dagelijkse kost brengt bijna tachtig recepten bijeen, onderverdeeld in negen rubrieken. Het opent met enkele basisrecepten en gaat voort met soepen, salades, vis en vlees, vegetarische gerechten, zoete gerechten, en onder de titel ‘gewoon speciaal’ krijge…Lees verder
De auteur is is als televisiekok een begrip en een vaste waarde om mensen aan te zetten tot koken. Hij doet dit op een heel eenvoudige manier, zodat ook mensen zonder culinaire ervaring veel kunnen opsteken. Voor het programma 'Dagelijkse kost' creëerde hij elke dag een lekker, smaakvol gerecht met verse, betaalbare (streek)producten waarbij elke stap overzichtelijk uitgelegd werd. Het bevat bijna tachtig recepten, onderverdeeld in negen rubrieken waaronder recepten voor soepen, salades, vegetarische gerechten en zoetigheden. Veel recepten zijn Vlaamse klassiekers, maar er staan ook nieuwe eigen creaties en recepten uit de mediterrane keuken in. Sommige krijgen een korte inleiding met product- en achtergrondinformatie. Er is een overzichtelijke ingrediëntenlijst en voor moeilijk te vinden producten geeft hij alternatieven. Meus toont hier dat men met eenvoudige producten lekkere en fijne gerechten kan maken. De vormgeving van het boek is aantrekkelijk en overzichtelijk met moderne, be…Lees verder

Over Jeroen Meus

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Arne Aelterman

Jeroen Meus (Leuven, 13 maart 1978) is een Belgische kok en televisiepresentator.

Biografie

Culinaire opleiding

Jeroen Meus volgde zijn culinaire opleiding aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Nadien volgde hij stage in diverse Belgische en buitenlandse restaurants. Acht jaar lang was hij medezaakvoerder van het restaurant Luzine in Wilsele, tot hij er in 2014 uit stapte. In 2015 opende hij met een zakenpartner in Leuven het restaurant Würst, waar naar eigen zeggen "gourmethotdogs" werden geserveerd. Op 15 juni 2016 opende Jeroen Meus een tweede Würstrestaurant in de Nederkouter te Gent. Ook in Antwerpen en Hasselt werden er vestigingen geopend. In 2017 stapte Meus uit Würst, een jaar later werd de hotdogketen failliet verklaard.

Radio- en televisiecarrière

M…Lees verder op Wikipedia