Boek
Nederlands

Dagelijkse kost : koken met gezond verstand. 1

Jeroen Meus (auteur)
+1
Dagelijkse kost : koken met gezond verstand. 1
×
Dagelijkse kost : koken met gezond verstand. 1 Dagelijkse kost : koken met gezond verstand. 1

Dagelijkse kost : koken met gezond verstand. 1

In ‘Dagelijkse kost. Koken met gezond verstand’ kookt Jeroen Meus met kennis van zaken, kwaliteitsvolle ingrediënten, juiste technieken én met smaak en plezier als uitgangspunt. Honderd nieuwe recepten: helder, eenvoudig, makkelijk, heerlijk, voedzaam, betaalbaar. Vanaf september 2016 een nieuw jaarlijks rendez-vous.
Titel
Dagelijkse kost : koken met gezond verstand. 1
Auteur
Jeroen Meus
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2016
285 p. : ill.
ISBN
9789022333112 (hardback)

Besprekingen

Kookboek in de Dagelijkse Kost-reeks van de bekende Vlaamse televisiekok Jeroen Meus (1978). Het bevat honderd recepten, onderverdeeld in zes hoofdstukken: vlees, vis, veggie, pasta en pizza, soep en dessert. Het mag dan om dagelijkse kost gaan, alle recepten bieden iets extra's. Dat kan een apart ingrediënt zijn of een originele smaakcombinatie die aan overbekende gerechten een verrassende draai geeft. De recepten vragen behoorlijk wat tijd (bij ieder recept is aangegeven hoeveel), maar ze zijn door de duidelijke aanwijzingen probleemloos thuis te maken. Een Nederlander zal hooguit af en toe opkijken van een vreemd woord (sluimererwt, kleinhoofd, smout, paleron), maar het internet biedt in die gevallen snel uitkomst. Het boek oogt robuust en biedt behalve paginagrote foto's van alle gerechten ook een amusant kijkje in het privé-fotoalbum van Meus. Een zorgvuldig samengesteld, persoonlijk en origineel boek waar het kookplezier vanaf spat. Met een uitvoerig register op ingrediënt.

Over Jeroen Meus

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Arne Aelterman

Jeroen Meus (Leuven, 13 maart 1978) is een Belgische kok en televisiepresentator.

Biografie

Culinaire opleiding

Jeroen Meus volgde zijn culinaire opleiding aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Nadien volgde hij stage in diverse Belgische en buitenlandse restaurants. Acht jaar lang was hij medezaakvoerder van het restaurant Luzine in Wilsele, tot hij er in 2014 uit stapte. In 2015 opende hij met een zakenpartner in Leuven het restaurant Würst, waar naar eigen zeggen "gourmethotdogs" werden geserveerd. Op 15 juni 2016 opende Jeroen Meus een tweede Würstrestaurant in de Nederkouter te Gent. Ook in Antwerpen en Hasselt werden er vestigingen geopend. In 2017 stapte Meus uit Würst, een jaar later werd de hotdogketen failliet verklaard.

Radio- en televisiecarrière

M…Lees verder op Wikipedia