Boek
Nederlands

De hele dag op pad met Dikkie Dik : een flapjesboek

Jet Boeke (auteur)
+1
De hele dag op pad met Dikkie Dik : een flapjesboek
×
De hele dag op pad met Dikkie Dik : een flapjesboek De hele dag op pad met Dikkie Dik : een flapjesboek

De hele dag op pad met Dikkie Dik : een flapjesboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Dikkie Dik gaat op stap. Hij begint al vroeg in de ochtend. Poes Muis slaapt zelfs nog. Welke dieren komt hij allemaal tegen tot laat in de avond? Kijk maar mee. Prentenboek met vrolijke tekeningen en flapjes. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
De hele dag op pad met Dikkie Dik : een flapjesboek
Auteur
Jet Boeke
Taal
Nederlands
Uitgever
[Haarlem]: Gottmer, 2022
[16] p. : ill.
ISBN
9789025776640 (hardback)

Besprekingen

Vrolijk flapjesboek over de kater Dikkie Dik, die al vroeg op stap gaat en allerlei dieren ontmoet. Helaas is Poes Muis moe en daarom wil ze niet mee. Dan maar alleen naar het bos waar weer andere dieren wonen. Moe en voldaan gaat hij naar huis als het donker is. Poes Muis is dan uitgeslapen evenals enkele andere nachtdieren. Het verhaal begint en eindigt op de schutbladen. De welbekende tekeningen lopen door over twee bladzijden. De kleurrijke tekeningen zijn zeer herkenbaar voor kinderen. Het kiekeboe-effect en dan het benoemen van de dieren is altijd leuk om te doen. Stevig hardkartonnen prentenboek met op elke rechterbladzijde drie flapjes. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Jet Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de rode kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Toen haar opleiding was afgerond reisde ze twee jaar door Noord- en Zuid-Amerika. In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. Zij bood haar diensten a…Lees verder op Wikipedia