Boek
Nederlands

Dikkie Dik en Beer

Jet Boeke (auteur)
+1
Dikkie Dik en Beer
×
Dikkie Dik en Beer Dikkie Dik en Beer

Dikkie Dik en Beer

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Drie avonturen van de vrolijke rode kater Dikkie Dik en zijn vriend Beer rond een ballon, een duik in zee en een boomhut. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Met twee pluchen vingerpoppen in een plastic hoes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Knuffels
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Dikkie Dik en Beer / tekst en illustraties Jet Boeke
Auteur
Jet Boeke
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2018
[18] p. : ill. + met 2 handpoppen
ISBN
9789025769444 (hardback)

Besprekingen

Dit vierkante, glanzende, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken biedt drie verhaaltjes over de bekende en bij kleintjes geliefde oranje kater Dikkie Dik, die in 2018 veertig jaar bestaat. In alle verhaaltjes staat zijn knuffel én vriendje Beer centraal en in alle drie speelt de wind een rol. Achtereenvolgens neemt de wind een ballon met Beer en al mee de lucht in, blaast de wind Beer eerst in zee en vervolgens droog aan de waslijn, en ‘overleven’ Dikkie Dik en Beer in de boomhut terwijl het regent en stormt. De qua lengte voor de doelgroep goed behapbare verhaaltjes, weergegeven in omkaderde ‘schilderijtjes’, ademen veiligheid. De figuren zijn neergezet in fijne, ingekleurde pentekeningen. De per pagina tweeregelige tekst vertelt rustig wat er te zien is. Illustraties en tekst beginnen en eindigen aan de binnenzijden van voor- en achterplat. Wordt geleverd in een zacht doorzichtig plastic tasje met een grote, pluchen Dikkie Dik (voor een volwassenenhand) en een kleine Be…Lees verder

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Jet Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de rode kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Toen haar opleiding was afgerond reisde ze twee jaar door Noord- en Zuid-Amerika. In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. Zij bood haar diensten a…Lees verder op Wikipedia