Boek
Nederlands

Dikkie Dik en zijn vriendjes

Jet Boeke (auteur), Dirk Scheele (muziek)
+1
Dikkie Dik en zijn vriendjes
×
Dikkie Dik en zijn vriendjes Dikkie Dik en zijn vriendjes

Dikkie Dik en zijn vriendjes

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Vierkant prentenboek met kleurenillustraties en veertien voorleesverhalen over Dikkie Dik en zijn vriendjes, geschreven naar aanleiding van de gelijknamige muzikale theatervoorstelling. Met cd met zestien liedjes waarvan de teksten in het boek zijn opgenomen. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Katten
Titel
Dikkie Dik en zijn vriendjes / tekst en ill. Jet Boeke ; tekst en muziek liedjes Dirk Scheele
Auteur
Jet Boeke
Muziek
Dirk Scheele
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2012
28 p. : ill. + cd
ISBN
9789025750145 (hardback)

Besprekingen

Prentenboek met veertien voorleesverhalen en liedteksten over de bekende oranje kater. Voor in de royale vierkante uitgave worden zijn vriendjes voorgesteld. Allemaal zijn ze wel ergens goed in, en zo komen ze op het idee een circusvoorstelling te geven: een poezencircus. Op de bijgeleverde cd zijn de zestien liedjes te horen met muziek en tekst van Dirk Scheele. Hij maakte een gelijknamige muzikale theatervoorstelling voor jonge kinderen, op basis waarvan Jet Boeke deze uitgave maakte. Op de illustraties van verschillend formaat zijn de capriolen van de dieren te volgen. De pagina’s zijn tamelijk vol, zeker ook met de omkaderde liedteksten die op iedere pagina staan, maar hebben daardoor de wervelende sfeer van het circus. Vrolijke omslagillustratie met witte achtergrond. Enthousiasmerende uitgave voor peuters en kleuters vanaf ca. 3 jaar.

Dikkie Dik en zijn vriendjes

Voor het verhaal begint, krijg je alle vriendjes van Dikkie Dik op een rijtje: Beer, hond Blaf, Poes Muis, Vlekje, Rover, Slak, Mol, Kikker, meneer de Pauw, enz. Een kort rijmpje stelt hen voor. Daarna is het meteen tijd voor een liedje en dat gaat natuurlijk over Dikkie Dik. Dan rijpt het plan om een circus te beginnen. De poezen doen allerlei kunstjes. De vriendjes willen soms heel graag, maar soms ook helemaal niet, meedoen aan dit gekke gedoe. Ze komen in allerlei gekke situaties terecht en iedereen heeft vooral veel plezier. De prenten zijn in de vertrouwde stijl, maar worden nu aangevuld met de liedjesteksten. De bladspiegel in dit boek is wat drukker dan in de andere prentenboeken van Dikkie Dik, maar ze blijven zeer herkenbaar en aangenaam. Bij het boek hoort een cd waarop alle liedjes uit het boek staan. Maar liefst zestien liedjes krijg je, in vrolijke en gevarieerde arrangementen. Ze klinken goed en voor je het weet, ben je aan het meezingen. Het boek kwam tot stand in e…Lees verder

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Jet Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de rode kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Toen haar opleiding was afgerond reisde ze twee jaar door Noord- en Zuid-Amerika. In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. Zij bood haar diensten a…Lees verder op Wikipedia