Boek
Nederlands

Poezenplasjes

Jet Boeke (auteur)
+1
Poezenplasjes
×
Poezenplasjes Poezenplasjes

Poezenplasjes

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Vier verhalen over hoe Dikkie Dik zijn plasjes en poepjes doet. Dikkie Dik wordt weggejaagd als hij een kuiltje graaft in de tuin en vindt de hond maar vies omdat hij zijn drol gewoon laat liggen. Vierkant prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Katten
Titel
Poezenplasjes
Auteur
Jet Boeke
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789025767389 (hardback)

Besprekingen

Dikkie Dik moet heel erg plassen en graaft alvast een mooi kuiltje. Maar wat is dat nu? Er komt een heel boze poes aan die hem wegjaagt. Want Dikkie Dik zit niet in zijn eigen tuin, maar in de tuin van een andere poes. Dikkie Dik rent snel heel hard weg, want hij wil niet dat de boze hem poes hem gaat krabben. Dit boek bestaat uit vier verhalen die gaan over het doen van plasjes. Ook het poepen komt even aan de orde. Op elke bladzijde staat een grappige en vrolijke tekening waarin op speelse wijze verhalenderwijs plassen en poepen aan de orde komen. Voor de serie over de bekende rode kater heeft de schrijfster/illustratrice haar eigen kat als inspiratiebron gebruikt. Een onderhoudende en sfeervolle uitgave om een gesprek aan te gaan over dit onderwerp, maar er is geen duidelijke link naar het zindelijk worden voor kinderen, zoals de tekst op de achterflap doet vermoeden. Achterin is een vel met beloningsstickers* die het zindelijk worden zouden ondersteunen. Het belonen met stickers o…Lees verder

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Jet Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de rode kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Toen haar opleiding was afgerond reisde ze twee jaar door Noord- en Zuid-Amerika. In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. Zij bood haar diensten a…Lees verder op Wikipedia