Boek
Nederlands

Winterbibbers

Jet Boeke (auteur)
+1
Winterbibbers
×
Winterbibbers Winterbibbers

Winterbibbers

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Vier winterse verhalen over Dikkie Dik, waarin hij gaat sleetje rijden, speelt met een wollen sjaal, de sneeuwpop zijn muts teruggeeft en een grappig vogelhuisje ontdekt. Vierkant prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Bevat
Sleetje rijden
Wollen sjaal
Warme wintermuts
Vuurwerk
Onderwerp
Winter
Titel
Winterbibbers / tekst en ill. Jet Boeke
Auteur
Jet Boeke
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789025766344 (hardback)

Besprekingen

Nadat de drie voorafgaande seizoenen al eerder in een bundel met vier bijpassende verhalen zijn behandeld ('Lentekriebels', 'Herfstpret' en 'Zomerfratsen'*), is als laatste de winter aan de beurt. De altijd innemende verhaaltjes over de sympathieke oranje kater gaan hier respectievelijk over sleetje rijden, binnenspelen met een wollen sjaal, de wintermuts van een sneeuwpop en een vogelhuisje. Dat laatste verhaaltje eindigt letterlijk met vuurwerk. Op elke pagina staat een heldere, omkaderde tekening die in alle eenvoud precies aansluit bij de korte, vierregelige tekst eronder. In het vierkante boek met harde kaft wordt een warm en gezellig beeld van de winter geschetst waarbij ook ruimte is voor empathie: als Beer onverhoeds onder de sneeuw verdwijnt, gaan Dikkie Dik en Poes Grijs hem snel uitgraven. En in het verhaal over de sneeuwpop vindt Dikkie Dik het toch wel zielig voor hem zo zonder muts. Door dit soort teksten, die telkens een perfecte symbiose vormen met de illustraties, kan…Lees verder

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Jet Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de rode kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Toen haar opleiding was afgerond reisde ze twee jaar door Noord- en Zuid-Amerika. In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. Zij bood haar diensten a…Lees verder op Wikipedia