Boek
Nederlands

Mijn kleine geluksdoosje

Jo Witek (auteur), Christine Roussey (illustrator), Saskia Martens (vertaler)
+1
Mijn kleine geluksdoosje
×
Mijn kleine geluksdoosje Mijn kleine geluksdoosje

Mijn kleine geluksdoosje

Jo Witek (auteur), Christine Roussey (illustrator), Saskia Martens (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een klein meisje krijgt een porseleinen doosje van haar oma. Het is zo mooi dat ze er niet zomaar iets in wil stoppen. Maar wat dan wel? Zou ze er parapludagen of zeepbellen of kleine geluksbrengers in kunnen bewaren? Prentenboek met zachtgekleurde tekeningen en flapjes. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Geluk
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Mijn kleine geluksdoosje
Auteur
Jo Witek
Illustrator
Christine Roussey
Vertaler
Saskia Martens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Ma boîte à petits bonheurs
Uitgever
Antwerpen: Oogappel, 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789002261688 (hardback)

Besprekingen

Een klein meisje krijgt een porseleinen doosje van haar oma. Je kunt er niet zomaar alles in stoppen, zo mooi is het. Maar het meisje heeft geen schatten. Of toch? In dit vierkante prentenboek met dunne, nogal kwetsbare kartonnen bladzijden leert het kleine meisje de lezer spelenderwijs dat er veel van waarde is, ook al kun je het soms niet pakken. Al peinzend over het gebruik van het doosje denkt ze aan parapludagen vol spattende druppels, aan de eerste stapjes van haar kleine zusje en aan de papieren bootjes die ze laat varen in de beek. De illustraties, in dunne potloodlijnen en ingekleurd met krijt vullen het verhaal prachtig aan, met talloze flapjes waarachter evenveel schatten te vinden zijn. De (kwetsbare) flapjes zijn dun en soms nauwelijks zichtbaar, alsof ze verbeelden dat je soms goed moet kijken om geluk te zien. Zachte pastelkleuren overheersen, met hier en daar fleurig rood en geel. Een boek om in een doosje te stoppen. Vanaf ca. 5 jaar.

Mijn kleine geluksdoosje

Dit boekje gaat over allerlei kleine dingen die ons gelukkig kunnen maken. Wanneer het ik-personage een bijzonder doosje krijgt van haar oma, wil ze hier enkel kleine stukjes geluk in steken. Zo zijn er bijvoorbeeld parapludagen, zeepbellen, vrienden, spelletjes, de eerste stapjes van zus Lili, ...

Een lieflijk verhaaltje dat ook schattig is getekend. Zo kan je je goed voorstellen hoe het meisje aankijkt tegen het mooie porseleinen doosje dat ze van haar oma gekregen heeft. De fijne (kleur-)potloodtekeningen creëren een sfeer van rust, intimiteit en stil genieten. Het boek bevat ook delicate flapjes. Jammer genoeg zijn deze wat dun en niet altijd een meerwaarde voor het verhaal.