De 19-jarige Jared, zoon van een predikant, wordt voor het blok gezet: of hij laat zich therapeutisch behandelen vanwege zijn homoseksuele geaardheid of hij wordt buitengesloten uit zijn familie en de kerkgemeenschap.
Titel
Boy erased / written for the screen and directed by Joel Edgerton
Regisseur
Joel Edgerton
Naar het werk van
Garrard Conley
Acteur
Lucas Hedges Nicole Kidman Russell Crowe
Taal
Engels
Uitgever
Universal, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
ca. 110 min.
Aantekening
Gebaseerd op de autobiografie : Boy erased van Garrard Conley Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlans, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083163747

Besprekingen

Drama van Joel Edgerton (The gift), die ook het scenario schreef en een belangrijke bijrol speelt. Het verhaal is gebaseerd op het autobiografische boek van Garrard Conley. De 19-jarige student Jared (Lucas Hedges) is opgegroeid in een dorpje in Arkansas, waar zijn vader predikant is. Wanneer zijn ouders ontdekken dat hij homoseksueel is, stellen ze hem voor de keuze: hij gaat naar een heropvoedingskamp of hij wordt buiten de familie en de kerk gesloten. In het kamp, dat onder leiding staat van therapeut Victor Sykes (Edgerton) wordt een groep jonge mannen onderworpen aan een streng programma. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) schrijft: ‘Anchored in empathy by writer-director-star Joel Edgerton, Boy Erased proves the road to complex, powerfully performed drama can also be paved with good intentions.’ Peter Debruge (variety.com) ziet sterke rollen van Nicole Kidman en Russell Crowe als de ouders van Jared. Hij schrijft dat de film vooral van waarde is voor ouders van LGBT-kinderen e…Lees verder

Over Joel Edgerton

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Eva Rinaldi

Joel Edgerton (23 juni 1974) is een Australische acteur, filmproducent, regisseur en scenarioschrijver. Edgerton speelt de jonge Owen Lars in de negendelige Star Wars-saga van George Lucas. Edgerton speelt Owen in Star Wars: Episode II: Attack of the Clones (2002), Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith (2005) en de televisieserie Obi-Wan Kenobi. De oudere Owen wordt gespeeld door Phil Brown in de al eerder gemaakte Star Wars: Episode IV: A New Hope (1977). Verder is Joel Edgerton bekend van de films Animal Kingdom, The Thing en Warrior. In de Netflixfilm Bright (2017) speelt hij Nick, een ork en collega van agent Ward (Will Smith).

Biografie

Edgerton is geboren in Sydney (in de City of Blacktown). Zijn broer Nash Edgerton is een stuntman en filmmaker. Hij begon met televisieseries voordat hij in films ging acteren.

Filmografie

Lees verder op Wikipedia

Suggesties