Boek
Nederlands

De geheime genootschappen gids : de ultieme gids over mysterieuze organisaties

Joel Levy (auteur)
+1
De geheime genootschappen gids : de ultieme gids over mysterieuze organisaties
×
De geheime genootschappen gids : de ultieme gids over mysterieuze organisaties De geheime genootschappen gids : de ultieme gids over mysterieuze organisaties

De geheime genootschappen gids : de ultieme gids over mysterieuze organisaties

Ontdek de waarheden achter 's werelds meest mysterieuze organisaties, van de Vrijmetselaars en de Tempeliers tot de Rozenkruisers en de Chinese Triaden. De geschiedenis, de overtuigingen en de geheime rituelen.
Extra onderwerp
Geheime verenigingen
Titel
De geheime genootschappen gids : de ultieme gids over mysterieuze organisaties
Auteur
Joel Levy
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The secret societies bible
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2011
400 p. : ill.
ISBN
9789048303618 (paperback)

Besprekingen

Een boek dat er goed uitziet en lekker in de hand ligt, eentje voor in de boekenkast waarmee je wil uitpakken. Daar nomineer ik De geheime genootschappen gids voor. Wie het niet kan laten om eventjes door het hebbeding te bladeren, kijkt zijn ogen stuk op al de mooie plaatjes binnenin. Maar houdt de inhoud je ook zoet?
Deze encyclopedie klopt zichzelf op de borst als de ultieme gids over mysterieuze organisaties. Een uitspraak die ik zeker niet ongemoeid laat. Het betoog is alvast helder opgebouwd: simpel, maar doeltreffend. In het eerste deel komen het ontstaan en de typische kenmerken van geheime organisaties aan bod. Daarna kun je grasduinen in allerlei religieuze, mystieke en occulte genootschappen, om vervolgens je licht op te steken tussen duistere politieke en criminele verenigingen. De gedreven lezer kan zijn honger verder stillen in de woordenlijst en de bibliografie.
Wanneer je bijvoorbeeld iets leest over de tempeliers of de vrijmetselaars, krijg je eerst …Lees verder
Deze compact geschreven en rijk geïllustreerde gids biedt voor een breed publiek een overzicht van de belangrijkste geheime genootschappen. De auteur van boeken over andere verdwenen beschavingen en ninja’s scheerde in een boek over de paranoia van moderne samenzweringen al langs dit onderwerp met het belichten van de theorie dat de Vrijmetselaars in het geheime de totale controle over de wereldeconomie hadden verkregen. Hier presenteert hij na inleidende hoofdstukken over kenmerken en wortels een voornamelijk chronologisch overzicht van vele bekende (Vrijmetselaars, Rozenkruisers, Opus Dei) en minder bekende geheime genootschappen, van de Griekse mysteriereligies tot en met recente groepen rond een Nieuwe Wereld Orde. Elke genootschap wordt kort gecategoriseerd in tijd, in zijn verwantschap met andere genootschappen en in zijn doelen. Een ultieme gids zoals de titel suggereert is het niet, daarvoor worden de Aziatische of Afrikaanse varianten (al dan niet militant of crimineel) te be…Lees verder