De Caldera

John Flanagan (auteur), Wybrand Scheffer (vertaler)
+1
De Caldera
×
De Caldera De Caldera
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
De broederband gaat op zoek naar de ontvoerde zoon van de keizer. Hij is ontvoerd door de beruchte piraat Myrgos, die zijn roversnest op de rand van een vulkaan heeft. Als de reddingsactie in volle gang is, begint de vulkaan plots te leven. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De Caldera
Auteur
John Flanagan 1944-
Vertaler
Wybrand Scheffer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Caldera
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2018
367 p.
ISBN
9789025768782 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een onverwachte bezoeker vraagt hulp aan de Broederband om de ontvoerde zoon van de keizerin van Byzantos te bevrijden. De jongen is ontvoerd door de wrede kaper Myrgos die zijn geheime basis op de randen van een dode zeevulkaan heeft. Maar als de reddingsactie in volle gang is, begint de vulkaan plots te leven. Hal moet als aanvoerder van de Broederband alles op alles zetten om zijn bemanning te redden. Ook dit zevende deel in de reeks 'Broederband'* is onderhoudend, spannend en kent vanaf de start weer veel actie. Mede door de vele, inmiddels bekende en sympathieke hoofdpersonen leest ook dit verhaal als een trein met alle avonturen op zee, de sluwe piraten en de vele gevechten. Sluit aan op de eerdere delen, maar kan eventueel zelfstandig gelezen worden. De serie heeft inmiddels veel fans en die worden ook nu niet teleurgesteld. Het taalgebruik is niet moeilijk, het verhaal goed te volgen mede door de zwart-witte karakterisering van de hoofdpersonen, zodat de doelgroep zich makkel…Lees verder

Over John Flanagan

CC BY 3.0 - Foto van/door Conny Vermeulen

John Flanagan (Sydney, 22 mei 1944) is een Australische schrijver. Hij schreef onder meer de series De Grijze Jager en Broederband.

Levensloop

Flanagan begon zijn carrière in de reclamewereld en als co-auteur van het televisieprogramma Hey Dad!. Hij is een van de productiefste schrijvers van televisieprogramma’s in Australië. Flanagan schreef het eerste boek in de serie De Grijze Jager om zijn twaalfjarige zoon Michael aan het lezen te krijgen. Hij wilde hem laten zien dat lezen leuk is en dat helden niet altijd groot, sterk en man hoeven te zijn.

Bibliografie

De Grijze Jager (Ranger's Apprentice)

  1. De ruïnes van Gorlan (The Ruins of Gorlan ), 2007
  2. De brandende brug (The Burning Bridge), 2007
  3. H…Lees verder op Wikipedia

Suggesties