De slaven van Socorro

John Flanagan (auteur), Wybrand Scheffer (vertaler)
+1
De slaven van Socorro
×
De slaven van Socorro De slaven van Socorro
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Als een oude vijand van Hal en zijn broederband twaalf Araluenen als slaven wil verkopen, gaan De Reigers op pad om hen te bevrijden. Bij deze bijna onmogelijke klus krijgen ze hulp van een Grijze Jager. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De slaven van Socorro
Auteur
John Flanagan 1944-
Vertaler
Wybrand Scheffer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Slaves of Socorro
Editie
2
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2014
467 p.
ISBN
9789025758134 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Hal krijgt de opdracht om als dienstboot te gaan fungeren bij de koning van Araluen. Die heeft last van kapers die slaven maken op de boten die ze plunderen en die vervolgens verkopen op de slavenmarkt van Socorro. Hal gaat de strijd met de kapers aan, maar ontdekt dat een eigen landgenoot ook snode plannen heeft. Dit spannende vierde deel uit de serie 'Broederband'* heeft de standaard, wat trage opening met veel beschrijvingen van het klaarmaken van de boten en het oefenen met nieuwe wapens. Maar als de jacht op de piraten van start gaat, leest ook dit vierde deel weer als een trein met alle avonturen op zee, de sluwe piraten en de vele gevechten. Jammer dat er nauwelijks informatie gegeven wordt over de eerste drie delen. Maar alle hoofdfiguren uit die delen zijn ook nu weer van de partij. Het taalgebruik is niet moeilijk, het verhaal is goed te volgen, mede door de zwart-witte karakterisering van de hoofdpersonen, zodat de doelgroep zich gemakkelijk kan identificeren met hun eigen …Lees verder

Broederband. De slaven van Socorro

Toen we de bemanning van de Reiger in het eerste boek leerden kennen, wisten we al dat ze tot veel in staat waren. Ze waren stoer en strijdvaardigen bereid hun leven te geven voor elkaar. In de volgende boeken merken we dat ze zonder Hal niet goed kunnen functioneren. Hij is hun leider. Ditmaal brengen hun avonturen hen naar Araluen. Ze maken er kennis met Gilan, een Grijze Jager, die hen uitnodigt voor een onderhoud met Koning Duncan. Die heeft voor hen een opdracht. Maar zover komt het niet. De Skandiërs worden meteen gevorderd om een gezamelijke vijand van hen te achtervolgen op zee. Het is Tursgud, die met zijn Nachtwolf twaalf boeren en knechten uit Araluen ontvoerde om ze als slaven te verkopen op de slavenmarkt in Socorro. Hal zet met zijn bemanning de achtervolging in, maar de Nachtwolf kan ontsnappen en iedereen is nijdig. Ze zijn vastberaden om de slaven te bevrijden. Hal bedenkt samen met Gilan een plan om de stad Socorro te verkennen en zo de slaven te bevrijden. Ze gaan z…Lees verder

Over John Flanagan

CC BY 3.0 - Foto van/door Conny Vermeulen

John Flanagan (Sydney, 22 mei 1944) is een Australische schrijver. Hij schreef onder meer de series De Grijze Jager en Broederband.

Levensloop

Flanagan begon zijn carrière in de reclamewereld en als co-auteur van het televisieprogramma Hey Dad!. Hij is een van de productiefste schrijvers van televisieprogramma’s in Australië. Flanagan schreef het eerste boek in de serie De Grijze Jager om zijn twaalfjarige zoon Michael aan het lezen te krijgen. Hij wilde hem laten zien dat lezen leuk is en dat helden niet altijd groot, sterk en man hoeven te zijn.

Bibliografie

De Grijze Jager (Ranger's Apprentice)

  1. De ruïnes van Gorlan (The Ruins of Gorlan ), 2007
  2. De brandende brug (The Burning Bridge), 2007
  3. H…Lees verder op Wikipedia

Suggesties