Een bende criminelen plant een moordaanslag op een agent om zo de autoriteiten af te leiden van de misdaad die ze aan de andere kant van de stad willen begaan.
Taal
Engels
Uitgever
E One, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 111 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8713045247157

Besprekingen

Misdaadfilm van John Hillcoat (Lawless; The road) met Chiwetel Ejiofor (Savannah), Casey Affleck, Kate Winslet, Anthony Mackie en Woody Harrelson. Een bende criminelen pleegt samen met corrupte inspecteurs overvallen. Hun baas, het Russische maffia-kopstuk Irina Vlaslov (Winslet) geeft opdracht tot een zeer moeilijke kraak. Om alle agenten weg te lokken, besluit de bende een agent neer te schieten: radiocode 999 (triple 9). De recensenten geven 3- 3 1/2 ster. Marco Weijers (Telegraaf 7-4-'16): 'Spannende verwikkelingen te over dus in deze genre-oefening zonder pretenties, welbeschouwd een B- film met een A-cast. Want ook Woody Harrelson duikt op en geeft zijn nogal generieke rol kleur. Chiwetel Ejiofor groeit intussen uit tot een heuse antiheld, terwijl Kate Winslet indruk weet te maken als ijskoude überbitch. Ze hebben er – net als de rest – duidelijk plezier in. Dat werkt aanstekelijk.'

Over John Hillcoat

John Hillcoat (1961) is een Australisch filmregisseur, onder meer bekend van The Proposition (2005), The Road (2009) en Lawless (2012). Hij werkt vaak samen met Guy Pearce en Nick Cave (die niet alleen de soundtracks voor onder meer The Proposition en Lawless heeft gecomponeerd, maar ook beide scenario's heeft geschreven).

Externe links

  • (en)  John Hillcoat in de Internet Movie Database
Lees verder op Wikipedia