Boek
Nederlands

Kit en Kaat en de bruidstaart

Jolanda Horsten (auteur), Hélène Jorna (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De tante van Kaat gaat trouwen. Kit en Kaat willen graag haar bruidstaart bakken. Maar tante Biet zegt dat bakker Bol haar bruidstaart bakt. Kit en Kaat verzinnen een plan! AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Bakken, Huwelijk
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Kit en Kaat en de bruidstaart
Auteur
Jolanda Horsten
Illustrator
Hélène Jorna
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2017
59 p. : ill.
ISBN
9789048731602 (hardback)

Besprekingen

Kit en Kaat zijn vriendinnen die dol zijn op bakken. Kaats tante Biet vertelt op een dag dat ze gaat trouwen en de meisjes mogen haar bruidsmeisjes zijn. Kit en Kaat willen ook de bruidstaart maken, maar tante Biet heeft bakker Bol al gevraagd. De meiden zijn teleurgesteld, maar beginnen snode plannen te smeden om toch de bruidstaart te kunnen maken in plaats van bakker Bol. De meisjes zijn goed in het bedenken van plannen om hun zin te krijgen, maar niet alle plannen pakken goed uit. Het verhaal is spannend doordat de meisjes het avontuur opzoeken. De tekst is gemakkelijk te lezen door de korte zinnen en de kleine hoofdstukken. Aan het begin van het verhaal worden de personages voorgesteld met behulp van tekstballonnen. Tussen de hoofdstukken zijn baktips en recepten te vinden, die gemakkelijk te volgen zijn voor basisschoolkinderen. De tekeningen zijn eenvoudig, maar laten duidelijk zien wat er in het verhaal gebeurt. Achter in het boek stellen de makers van het boek zich voor. Ook …Lees verder

Over Jolanda Horsten

Jolanda Horsten (Tilburg, 20 januari 1967) is een Nederlands kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Horsten werd geboren in Tilburg. Ze volgde een opleiding Communicatie aan de heao en ging daarna na de KUB in Tilburg waar zij taal- en literatuurwetenschap studeerde.

Horsten was aanvankelijk werkzaam als eindredacteur voor de NOS-Teletekst. en later bij Endemol. Zo werkte ze als redacteur voor de tv-series Koffietijd, De 5 Uur Show, Koken met Sterren en later als scriptschrijver voor de televisieprogramma’s Ook dat nog! en De Sprookjesboom. In 2000 ging ze werken als communicatie-adviseur bij het adviesbureau "&Samhoud" in Utrecht. Hier schreef zij freelance teksten voor Ook dat nog! en de Efteling. In 2004 richtte zij in Tilburg haar eigen tekst- en communicatiebureau "T’overtekst & Zo" op.

Carrière<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties