Boek
Nederlands

Kit en Kaat en de verboden bakwedstrijd

Jolanda Horsten (auteur), Hélène Jorna (illustrator)
+1
Kit en Kaat en de verboden bakwedstrijd
×
Kit en Kaat en de verboden bakwedstrijd Kit en Kaat en de verboden bakwedstrijd

Kit en Kaat en de verboden bakwedstrijd

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Kit en Kaat zijn dol op bakken. Ze willen meedoen aan een bakwedstrijd. Maar dat mag niet van hun moeders. Kit en Kaat verzinnen een plan! AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Bakken, Wedstrijden
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Kit en Kaat en de verboden bakwedstrijd
Auteur
Jolanda Horsten
Illustrator
Hélène Jorna
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2016
59 p. : ill.
ISBN
9789048730360 (hardback)

Besprekingen

Kit is heel goed in taarten bakken. Haar vriendinnetje Kaat kan die prachtig decoreren. Door het dorpshuis is een bakwedstrijd uitgeschreven. Kaats keurige moeder verbiedt de meisjes mee te doen, want ze houdt niet van rotzooi in haar keuken. En Kits moeder haat zoetigheden. Maar de meisjes bedenken een oplossing om toch mee te kunnen doen. Daarom moeten ze eerst geld bijeen sprokkelen, en later midden in de nacht aan de slag gaan. Op weg naar het dorpshuis hebben ze een ontmoeting die hun plan een andere wending geeft. Een vlotte tekst met hilarische momenten. Dit deel van de serie 'Supermeiden' is geschreven op niveau AVI-M4 en gedrukt in een duidelijk lettertype, met een overzichtelijke bladspiegel. Een groot aantal – soms paginagrote – zwart omlijnde gekleurde afbeeldingen geeft het toch al geslaagde verhaal veel leuke extraatjes. Met een introductie van de personages, en met recepten, bakinstructies, informatie over auteur en illustratrice en tips voor het houden van een boekbesp…Lees verder

Over Jolanda Horsten

Jolanda Horsten (Tilburg, 20 januari 1967) is een Nederlands kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Horsten werd geboren in Tilburg. Ze volgde een opleiding Communicatie aan de heao en ging daarna na de KUB in Tilburg waar zij taal- en literatuurwetenschap studeerde.

Horsten was aanvankelijk werkzaam als eindredacteur voor de NOS-Teletekst. en later bij Endemol. Zo werkte ze als redacteur voor de tv-series Koffietijd, De 5 Uur Show, Koken met Sterren en later als scriptschrijver voor de televisieprogramma’s Ook dat nog! en De Sprookjesboom. In 2000 ging ze werken als communicatie-adviseur bij het adviesbureau "&Samhoud" in Utrecht. Hier schreef zij freelance teksten voor Ook dat nog! en de Efteling. In 2004 richtte zij in Tilburg haar eigen tekst- en communicatiebureau "T’overtekst & Zo" op.

Carrière<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties