Boek
Nederlands

Muis is jarig

Judith Koppens (auteur), Eline van Lindenhuizen (illustrator)
Muis is jarig en wil haar dierenvriendjes uitnodigen voor haar feestje. Maar niemand heeft tijd: giraf moet ballonnen opblazen en Konijn en Hond moeten een taart bakken. Voor wie zou dat zijn? Prentenboek met paginagrote zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Muis is jarig
Auteur
Judith Koppens
Illustrator
Eline van Lindenhuizen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
[26] p. : ill.
ISBN
9789044823981 (hardback)

Besprekingen

In dit vierkante boekje met stevig, glanzend papier staat het verjaardagsfeestje van Muis centraal. Ze wordt wakker op haar verjaardag en besluit andere dieren uit te nodigen voor haar feestje. Maar haar vriendjes hebben stuk voor stuk geen tijd om naar het feestje van Muis te komen. Giraf heeft het druk met ballonnen opblazen, Konijn en Hond hebben geen tijd want ze bakken een taart en Poes en Aap zijn zo druk met knutselen dat ze ook geen tijd hebben om te feesten. Teleurgesteld gaat Muis naar huis. Daar is een verrassingsfeestje georganiseerd voor haar. Alle vriendjes die het zo druk hadden, waren in voorbereiding van het feestje. Vrolijk boekje over jarig zijn en alle aspecten die daarbij horen. De illustraties zijn eenvoudig maar kleurrijk en roepen een sfeervolle wereld op. Deeltje uit de reeks ‘Het dierenplein’. Op de voorste schutbladen worden alle bewoners van het plein voorgesteld inclusief de karaktereigenschappen van ieder dier. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Muis is jarig

Muis wordt met kriebels wakker, want ze is jarig vandaag. Ze gaat al haar vrienden uitnodigen. Helaas heeft niemand van haar vrienden tijd om te komen: de een is een taart aan het bakken, de ander is ballonnen aan het opblazen en nog anderen zijn aan het knutselen. Teleurgesteld gaat Muis terug naar huis, maar daar wacht haar een groot verrassingsfeest waar al haar vrienden van de partij zijn. Dit is het zevende boek van de reeks 'dierenplein'. Een fijn boekje zonder grote originaliteit of verrassende wendingen. Het is wel leuk voor de peuters om iets slimmer te zijn dan muis en al een link te kunnen leggen tussen de activiteiten van de vrienden en het feest. Op de schutbladen worden de dieren van het dierenplein kort voorgesteld. Er wordt meer vermeld dan alleen hun naam. De belangrijkste karaktereigenschappen worden ook vernoemd wat de sociale vaardigheden wil benadrukken. Hun huisjes zijn erbij getekend maar deze zijn echter weing geloofwaardig en staan helemaal niet op een plei…Lees verder

Suggesties