Nacht van de draak

Julie Kagawa (auteur), Karin de Haas (vertaler)
+1
Nacht van de draak
×
Nacht van de draak Nacht van de draak
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Halfvos Yumeko (16) gaat met haar vrienden achter de gestolen drakenrol aan. De strijd wordt heviger naarmate ze de Nacht van de Wens naderen. Zowel Yumeko als Tatsumi stuiten onderweg op onverwachte onthullingen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Nacht van de draak
Auteur
Julie Kagawa
Vertaler
Karin de Haas
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Night of the dragon
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2020
365 p.
ISBN
9789402705027 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Yumeko is verenigd met Tatsumi na een gruwelijke strijd om de drakenrol in de Tempel van de Stalen Veer. Tatsumi’s ziel is samengesmolten met die van de demon Hakaimono, waardoor hij zichzelf opnieuw moet ontdekken. Samen met hun vrienden, de samurai, ronin en miko, gaan Yumeko en Tatsumi achter de drakenrol aan, die gestolen is door de demon Genno. Genno wil de draak oproepen om de wereld in duisternis te hullen. Onderweg wordt de groep door verschillende vijanden aangevallen en wordt hun moed keer op keer getest. Yumeko is een strijdlustige en hartstochtelijke heldin geworden, die veel geeft om haar vrienden. De liefde tussen Yumeko en Tatsumi bereikt zijn hoogtepunt in dit finaledeel van de trilogie 'Schaduw van de vos', dat volgt op 'Ziel van het zwaard'*. Ondanks alle gruwelijke slachtingen en eindeloze gevechten met demonen, is er hoop aan de horizon en doet Yumeko verrassende ontdekkingen. Het verhaal blijft continu spannend. De sfeer is ietwat grimmig, maar het slot is spectac…Lees verder

Over Julie Kagawa

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

Julie Kagawa (Sacramento (Californië), 12 oktober 1982) is een Amerikaans schrijfster. Ze schrijft boeken in de categorie Young Adult.

Ze schreef onder meer de Iron Fey-serie (Nederlands: IJzerfae). De originele serie bevat vier boeken: The Iron King (De IJzerkoning), The Iron Daughter (De IJzerprinses), The Iron Queen (De IJzerkoningin) en The Iron Knight (De IJzerprins).

Bibliografie

Suggesties