Dvd
Engels

The originals. Season 5

Julie Plec (scenarist), Joseph Morgan (acteur), Daniel Gillies (acteur)
De vampierfamilie keert terug naar New Orleans en brengt elementen van een eeuwenoud kwaad met zich mee. Vanaf ca. 16 jaar.
Onderwerp
Vampiers, Weerwolven
Titel
The originals. Season 5 / created by Julie Plec
Scenarist
Julie Plec
Acteur
Joseph Morgan Daniel Gillies Phoebe Tonkin Charles Michael Davis
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, © 2019
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2018
Speelduur
13 x 41 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en Duits voor slechthorenden
EAN
5051888232682

Besprekingen

Vijfde en laatste seizoen (2018) van een spin-off van de serie ‘The vampire diaries’. Drie leden van de originele vampierenfamilie Mikaelson – Klaus (Joseph Morgen), Elijah (Daniel Gillies) en zus Rebekah (Claire Holt) – zijn jaren geleden teruggekeerd naar de stad New Orleans die ze eeuwen geleden hebben helpen bouwen. Tijdens de afwezigheid van deze machtige familie heeft Klaus’ protegé Marcel de macht in de stad overgenomen. Maar de Mikaelsons willen de macht weer teruggrijpen door Marcel te doden. Dit gaat niet zonder slag of stoot, want ook onderling zijn de familieleden verdeeld over de machtsovername. In het vijfde seizoen is Hope Mikaelson (Danielle Rose Russel) inmiddels een tiener. Zij is de dochter van Klaus en Hayley Marshall en heeft de eigenschappen van zowel een vampier, als een weerwolf en een heks en daarmee uitzonderlijke krachten. Ze gaat naar een kostschool voor bovennatuurlijk begaafde kinderen. Vanaf ca. 16 jaar.

Over Julie Plec

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Julie Plec (26 mei 1972) een Amerikaans schrijfster en producent. Bekende werken van Plec zijn de televisieseries Scream, Kyle XY, The Originals en The Vampire Diaries.

Plec studeerde aan de Northwestern University. Aanvankelijk volgde ze de richting filmwetenschappen, maar stapte over op een algemenere richting waar ze zich onder andere met theater, film en communicatie bezig hield.

Externe link

  • (en)  Julie Plec in de Internet Movie Database
Lees verder op Wikipedia