Het paasverhaal

Kathleen Amant (auteur)
+1
Het paasverhaal
×
Het paasverhaal Het paasverhaal

Het paasverhaal

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Er zijn mensen die willen dat Jezus koning wordt en anderen die hem gevangen willen nemen. Hervertelling van het paasverhaal tot en met de kruisiging en opstanding met illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Pasen (Bijbel)
Extra onderwerp
prentenboeken, Pasen
Titel
Het paasverhaal / tekst en illustraties Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2018 | Andere uitgaven
[26] p. : ill.
ISBN
9789058389992 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Jezus helpt veel mensen en maakt vrienden. Sommigen willen zelfs dat hij koning wordt. Maar de koning en de bazen van Jeruzalem denken daar anders over. Ze nemen Jezus gevangen en doden hem aan een kruis. Verdrietig begraven Jezus’ vrienden hem in een grot. Maar hé, hoe kan het dat de steen is weggerold? Dit staande, rechthoekige prentenboek vertelt de hoogtepunten van het lijdens- en paasverhaal. De intocht in Jeruzalem, de voetwassing, het laatste avondmaal, de kruisdraging, dood en opstanding komen aan de orde. In schreefloze letters staat de tekst over de illustraties die steeds twee pagina’s beslaan. De zwart omlijnde kleurvlakken zijn vrijwel egaal, een beetje schaduwwerking uitgezonderd. Nadruk ligt op de mensen, die een eenvoudige, duidelijke gezichtsexpressie hebben. In dezelfde serie ‘Bijbelverhalen aan kleuters verteld’ verschenen eerder ‘Het kerstverhaal’ (2012), ‘Het verhaal van Noach’(2013), ‘Het verhaal van het verloren schaap’ (2013) en ‘Het verhaal van Jona’ (2014)*. …Lees verder

Het Paasverhaal

'Het Paasverhaal' is getekend in de stijl die we kennen van Kathleen Amant: felle kleuren en weinig details in de prenten. Om het verhaal eenvoudig genoeg te maken, zijn er bepaalde gebeurtenissen en symbolen weggelaten of vereenvoudigd. Zo is het verraad van Judas volledig weggelaten. Amant schrijft ook dat Jezus de voetenwassing doet om goed zorg voor zijn vrienden te dragen en dat Jezus wil dat er na zijn dood brood en wijn gedeeld worden omdat ze dat tijdens het laatste avondmaal ook deden. Het lijken mij goede keuzes die geen afbraak doen aan het paasverhaal, maar het zo wel begrijpelijk maken voor kleuters vanaf drie jaar. Alleen, de koning en de bazen van de stad 'pestkoppen' noemen, lijkt me al te kinderlijk. 


Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia