Boek
Nederlands

Niet slaan, Anna !

Kathleen Amant (auteur)
+1
Niet slaan, Anna !
×
Niet slaan, Anna ! Niet slaan, Anna !

Niet slaan, Anna !

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Met haar handjes kan Anna heel veel: zwaaien, fietsen en opruimen. Maar als Anna boos is, doen haar handjes wel eens stoute dingen, zoals slaan of haren trekken. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Boos zijn
Titel
Niet slaan, Anna !
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789044824094 (hardback)

Besprekingen

Anna heeft twee handjes. Daarmee kan ze haar bestek netjes vasthouden en ze kan er haar speelgoed mee opruimen. Soms doet Anna er ook stoute dingen mee: een vriendje slaan of aan zijn haren trekken. Gelukkig kunnen Anna's handjes ook goed knuffelen om het weer goed te maken! Een lief, veilig peuterverhaal over wat je allemaal met je handen kan doen en over boos zijn. Op de linkerpagina's staan vier tot zeven regels tekst in een vrij groot, speels lettertype. Om de tekst is veel witruimte. Op de rechterpagina's staat een paginavullende, vrij grof geschilderde illustratie. De tekeningen zijn helder en vrolijk van kleur, qua beeld zijn ze eenvoudig en herkenbaar. Dit vierkante hardkartonnen prentenboek met stevige bladzijden is een deeltje uit de uitgebreide, succesvolle serie over peuter Anna. De verhaaltjes spelen zich af in de leefwereld van het kind en laten herkenbare situaties zien, waarbij hier – net als eerder in ‘Niet bijten, Anna!’* – de nadruk op emoties ligt. Zo krijgt Anna i…Lees verder

Niet slaan, Anna!

Anna heeft twee handjes met tien vingers. Anna kan er mee zwaaien, eten, fietsen en mama helpen opruimen. Maar wanneer Anna boos is, trekt ze aan Leons haartjes en wil ze hem slaan. Dat doet pijn en dat kan echt niet. Het zoveelste boek over Anna waarin de peuters leren omgaan met emoties. Vooral boosheid vraagt speciale aandacht, het waarom en het goedmaken zijn belangrijk. Of de peuters al openstaan voor de alternatieven - een tekening gaan maken of rustig in een boekje kijken tot ze niet meer boos zijn - is nog maar de vraag. De stijl van Kathleen Amant blijft dezelfde: kleurrijk en duidelijk.


Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties