Strip
Nederlands

Een appeltje voor de dorst

Kim Duchateau (scenarist), Charel Cambré (illustrator), Willy Vandersteen (naar het werk van)
Toen Suske en Wiske klein waren, haalden ze veel kattenkwaad uit. Tante Sidonia wordt er soms wanhopig van. Gelukkig is ze zelf ook goed in grapjes maken. Ballonstrip met op elke pagina een ander verhaaltje. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Een appeltje voor de dorst
Scenarist
Kim Duchateau 1968-
Illustrator
Charel Cambré 1968-
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2021
32 p. : ill.
ISBN
9789002270239 (paperback)

Besprekingen

Dertig korte stripverhaaltjes van ieder één pagina waarin Suske en Wiske lekker veel kattenkwaad uithalen. Tante Sidonia wordt er soms wanhopig van, maar gelukkig is ze zelf ook goed in plagen en weet ze op haar beurt Suske en Wiske vaak te verrassen. Ook professor Barabas komt in enkele verhaaltjes voor, evenals heksje Tineke en het rode autootje Vitamitje. Vierde deel in de reeks 'Suske en Wiske Junior', na ‘In naam der wet’*, over Suske en Wiske als kleuters. De zinnetjes zijn kort en redelijk eenvoudig. De verhaaltjes zijn erg grappig en ondeugend wat veel lezers zal aanspreken. Door de kleurrijke stripillustraties in de bekende stijl van de strips voor oudere kinderen, wordt de tekst terk visueel ondersteund. Op deze manier kan de woordenschat worden uitgebreid en het plezier in lezen aangewakkerd. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Kim Duchateau

Kim Duchateau (Sint-Truiden, 1968) is een Vlaams striptekenaar, cartoonist, illustrator, animatiefilmtekenaar, muzikant en schrijver.

Zijn bekendste figuren zijn "Aldegonne" en "Esther Verkest".

Carrière

Kim Duchateau studeerde animatiefilm op de KASK in Gent van 1989 tot 1993. Kim Duchateau is een productieve en inventieve striptekenaar, cartoonist en illustrator. Hij hoort net als Nix en Jeroom thuis in Kamagurka's stripschool.

Hij tekent en tekende cartoons voor onder andere de Morgen, de Standaard, Knack, De Zondag en P-Magazine, Ook verschijnt zijn werk in het buitenland: L'echo des Savanes, Playboy, Fluide Glacial, NRC Handelsblad, Stripglossy en Zone 5300. Tegenwoordig tekent hij cartoons voor VRT NWS, dS Avond, Apache en Bruzz. Zijn strip Esther wordt gepubliceerd in Eppo, Playboy (Nederland en Duitsland) en Woef. Aldegonne verschijnt ook nog steeds in Stripgids…Lees verder op Wikipedia

Suggesties