Strip
Nederlands

In het hol van de beer

Kim Duchateau (scenarist), Willy Vandersteen (naar het werk van), Charel Cambré (illustrator)
Toen Suske en Wiske klein waren, haalden ze veel kattenkwaad uit. Tante Sidonia wordt er soms wanhopig van. Gelukkig is ze zelf ook goed in grapjes maken. Ballonstrip met op elke pagina een ander verhaaltje. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
In het hol van de beer
Scenarist
Kim Duchateau 1968-
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Illustrator
Charel Cambré 1968-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2021
32 p. : ill.
ISBN
9789002272653 (paperback)

Besprekingen

Dertig korte stripverhaaltjes van ieder één pagina waarin Suske en Wiske lekker veel kattenkwaad uithalen. Tante Sidonia wordt er soms wanhopig van, maar gelukkig is ze zelf ook goed in plagen en weet ze op haar beurt Suske en Wiske vaak te verrassen. Ook professor Barabas komt in enkele verhaaltjes voor, evenals hondje Tobias en het rode autootje Vitamitje. In veel verhalen speelt de irritante stofzuigerverkoper Theofiel Boemerang een rol. Zesde deel in de reeks 'Suske en Wiske Junior', na ‘Het boemerang effect’ (2021)*, over Suske en Wiske als kleuters. De zinnetjes zijn kort en redelijk eenvoudig. De verhaaltjes zijn erg grappig en ondeugend wat veel lezers zal aanspreken. Door de kleurrijke stripillustraties in de bekende stijl van de strips voor oudere kinderen, wordt de tekst sterk visueel ondersteund. Op deze manier kan de woordenschat worden uitgebreid en het plezier in lezen aangewakkerd. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Kim Duchateau

Kim Duchateau (Sint-Truiden, 1968) is een Vlaams striptekenaar, cartoonist, illustrator, animatiefilmtekenaar, muzikant en schrijver.

Zijn bekendste figuren zijn "Aldegonne" en "Esther Verkest".

Carrière

Kim Duchateau studeerde animatiefilm op de KASK in Gent van 1989 tot 1993. Kim Duchateau is een productieve en inventieve striptekenaar, cartoonist en illustrator. Hij hoort net als Nix en Jeroom thuis in Kamagurka's stripschool.

Hij tekent en tekende cartoons voor onder andere de Morgen, de Standaard, Knack, De Zondag en P-Magazine, Ook verschijnt zijn werk in het buitenland: L'echo des Savanes, Playboy, Fluide Glacial, NRC Handelsblad, Stripglossy en Zone 5300. Tegenwoordig tekent hij cartoons voor VRT NWS, dS Avond, Apache en Bruzz. Zijn strip Esther wordt gepubliceerd in Eppo, Playboy (Nederland en Duitsland) en Woef. Aldegonne verschijnt ook nog steeds in Stripgids…Lees verder op Wikipedia

Suggesties