Strip
Nederlands

Hij heeft het gedaan!

Kim Duchateau (scenarist), Charel Cambré (illustrator), Willy Vandersteen (naar het werk van)
Toen Suske en Wiske kleuters waren, beleefden ze al veel grappige avonturen. Ze bouwen een kasteel van wc-rollen en gaan picknicken in de oertijd. Ballonstrip met op elke pagina een ander verhaaltje. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Hij heeft het gedaan!
Scenarist
Kim Duchateau 1968-
Illustrator
Charel Cambré 1968-
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, © 2020
32 p. : ill.
ISBN
9789002270208 (paperback)

Besprekingen

In dit vrolijke stripboek lees je over de dagelijkse avonturen van Suske en Wiske, die ze beleefden toen ze nog kleuters waren. Sommige dagen gebeurt er van alles omdat ze zelf zo ondeugend zijn en op andere momenten valt er veel te beleven met Professor Barabas en zijn uitvindingen. Zo bouwen ze de ene dag een kasteel van alle wc-rolletjes die ze kunnen vinden en de andere dag gaan ze picknicken in de oertijd. Tante Sidonia heeft er in ieder geval haar handen aan vol. Elke pagina bevat een eenvoudig, kort avontuur, waardoor het ook voor de jonge lezer goed vol te houden is. De verhaaltjes zitten vol met humor en grapjes. De gedetailleerde en kleurrijke illustraties in de bekende stijl, zorgen er voor dat het verhaal ook te volgen is als niet alle woorden bekend zijn. De gezichtsuitdrukkingen zijn zeer sprekend, waardoor de emotie goed te herkennen is. Op deze manier dragen de illustraties bij aan het uitbreiden van de woordenschat. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Kim Duchateau

Kim Duchateau (Sint-Truiden, 1968) is een Vlaams striptekenaar, cartoonist, illustrator, animatiefilmtekenaar, muzikant en schrijver.

Zijn bekendste figuren zijn "Aldegonne" en "Esther Verkest".

Carrière

Kim Duchateau studeerde animatiefilm op de KASK in Gent van 1989 tot 1993. Kim Duchateau is een productieve en inventieve striptekenaar, cartoonist en illustrator. Hij hoort net als Nix en Jeroom thuis in Kamagurka's stripschool.

Hij tekent en tekende cartoons voor onder andere de Morgen, de Standaard, Knack, De Zondag en P-Magazine, Ook verschijnt zijn werk in het buitenland: L'echo des Savanes, Playboy, Fluide Glacial, NRC Handelsblad, Stripglossy en Zone 5300. Tegenwoordig tekent hij cartoons voor VRT NWS, dS Avond, Apache en Bruzz. Zijn strip Esther wordt gepubliceerd in Eppo, Playboy (Nederland en Duitsland) en Woef. Aldegonne verschijnt ook nog steeds in Stripgids…Lees verder op Wikipedia

Suggesties