Strip
Nederlands

Terug voor het eten!

Kim Duchateau (scenarist), Charel Cambré (illustrator), Willy Vandersteen (naar het werk van)
Toen Suske en Wiske klein waren, haalden ze veel kattenkwaad uit. Tante Sidonia stuurt hen soms naar professor Barabas. Met zijn tijdmachine beleven ze spannende avonturen. Ballonstrip met op elke pagina een ander verhaaltje. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Terug voor het eten!
Scenarist
Kim Duchateau 1968-
Illustrator
Charel Cambré 1968-
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, © 2020
32 p. : ill.
ISBN
9789002270215 (paperback)

Besprekingen

Tante Sidonia heeft haar handen vol met de jonge Suske en Wiske, die allerlei kattenkwaad uithalen. Om af en toe een momentje rust te hebben stuurt ze hen wel eens naar professor Barabas, zodat ze met de tijdmachine op avontuur kunnen. Vooral Wiske weet met haar stoute plannen van een gewone dagelijkse bezigheid iets heel bijzonders te maken. Ze bedenkt ook steeds een nieuwe smoes om haar huiswerk niet in te hoeven leveren, want dat de hond het heeft opgegeten is natuurlijk niet creatief genoeg. Elk stripverhaaltje is één bladzijde lang en de zinnetjes zijn kort en redelijk eenvoudig. Ze zijn erg grappig en ondeugend wat veel lezers zal aanspreken. Door de kleurrijke stripillustraties in de bekende stijl, worden de verhaaltjes sterk visueel ondersteund. Op deze manier kan de woordenschat uitgebreid worden en het plezier in lezen worden aangewakkerd. Voor de Suske en Wiske-fans een leuke aanvulling op de strips en voor de nieuwe lezers een mooie introductie. Tweede deel in de serie Sus…Lees verder

Over Kim Duchateau

Kim Duchateau (Sint-Truiden, 1968) is een Vlaams striptekenaar, cartoonist, illustrator, animatiefilmtekenaar, muzikant en schrijver.

Zijn bekendste figuren zijn "Aldegonne" en "Esther Verkest".

Carrière

Kim Duchateau studeerde animatiefilm op de KASK in Gent van 1989 tot 1993. Kim Duchateau is een productieve en inventieve striptekenaar, cartoonist en illustrator. Hij hoort net als Nix en Jeroom thuis in Kamagurka's stripschool.

Hij tekent en tekende cartoons voor onder andere de Morgen, de Standaard, Knack, De Zondag en P-Magazine, Ook verschijnt zijn werk in het buitenland: L'echo des Savanes, Playboy, Fluide Glacial, NRC Handelsblad, Stripglossy en Zone 5300. Tegenwoordig tekent hij cartoons voor VRT NWS, dS Avond, Apache en Bruzz. Zijn strip Esther wordt gepubliceerd in Eppo, Playboy (Nederland en Duitsland) en Woef. Aldegonne verschijnt ook nog steeds in Stripgids…Lees verder op Wikipedia

Suggesties