Boek
Nederlands

Provincie Limburg

Kolet Janssen (auteur)
+1
Provincie Limburg
×
Provincie Limburg Provincie Limburg

Provincie Limburg

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hoofdstad van de provincie Limburg in België is Hasselt. Maak kennis met deze provincie en lees over o.a. de cultuur, natuur en geschiedenis. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Limburg
Titel
Provincie Limburg
Auteur
Kolet Janssen
Taal
Nederlands
Uitgever
Etten-Leur: Schoolsupport, © 2020
24 p. : ill.
ISBN
9789463417266 (hardback)

Besprekingen

Deze handzame uitgave (iets groter dan A5, harde kaft) over de provincie Limburg verschijnt in de subserie 'België'* binnen de reeks 'Uitgelicht' voor het Documentatiecentrum. In zeven hoofdstukken van 1-3 bladzijden. Wordt verteld over onder meer de ligging, de hoofdstad Hasselt, de dieren en planten en de geschiedenis. De lay-out is overzichtelijk met tekstblokjes die een eigen titelkopje hebben, de tekst staat in een duidelijke letter. Op elke dubbele bladzijde zijn een of twee kleurenfoto’s opgenomen. De informatiedichtheid is hoog en het taalgebruik niet altijd eenvoudig. Voorin is een eenvoudige landkaart opgenomen met o.a. de belangrijkste steden en rivieren, achterin een trefwoordenlijst en tips voor enkele jeugdboeken. De reeks is geschreven voor Belgische kinderen, desondanks ook bruikbaar als kennismaking voor Nederlandse kinderen. Een van de weinige uitgaven over dit thema. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Over Kolet Janssen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Kolet Janssen (Hasselt, 18 april 1955) is een Belgisch jeugdauteur.

Biografie

Janssen studeerde godsdienstwetenschappen en filosofie in Leuven en gaf tot 2006 les in het middelbaar onderwijs. Daarna legde ze zich voltijd toe op het schrijven en het geven van lezingen en workshops.

Janssen won op twaalfjarige leeftijd de nationale opstelwedstrijd van het Davidsfonds. Haar verhalen gaan vaak over gewone kinderen die bijzondere dingen meemaken. Ze spelen zich meestal hier en nu af, maar laten soms een glimp zien van een andere wereld.

Janssen schrijft ook non-fictie voor kinderen: over geloof, verliefdheid, familie, leven en dood. Ze werkt als freelance-journaliste voor de tijdschriften van Averbode (Zonnestraal, Zonneland, Samuel en Simon).

Voor de website van de VRT (De Redactie) schrijft Janssen columns waarin ze haar gedachten verwoordt over wat er in de maatschappij leeft. Ze blogt ook op kerknet.be en op…Lees verder op Wikipedia