Boek
Nederlands

Waar is Geelkapje?

Lida Dijkstra (auteur), Marja Meijer (illustrator)
Lily is de dochter van Sneeuwwitje. Ze woont samen met vier andere kinderen uit sprookjes in Sprokia. Op een dag is Geelkapje verdwenen. Zou de toverspiegel van Lily's stiefoma ermee te maken hebben? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Sprookjesfiguren
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Waar is Geelkapje?
Auteur
Lida Dijkstra
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2018
29 p. : ill.
ISBN
9789020678376 (hardback)

Besprekingen

In Sprokia leven sprookjesfiguren lang en gelukkig als hun sprookje uit is. Er wonen vijf kinderen: Lily, de dochter van Sneeuwwitje, Geelkapje, de dochter van Roodkapje, prins Frok, zoon van de Kikkerprins, prins Peul, zoon van de prinses op de erwt en de gelaarsde Kitten. Als Geelkapje in de spiegel van de stiefoma van Lily terechtkomt, komen de anderen haar redden. Het verhaal begint met het voorstellen van de kinderen en een plattegrond van het bos waarin ze wonen. Dit geeft een goede ondersteuning aan het verhaal. De kinderen hebben veel van hun ouders geërfd: Geelkapje haat wolven en prins Frok wordt soms een kikker. Het humoristische en spannende fantasieverhaal is ingedeeld in zeven korte overzichtelijke hoofdstukken. Iedere zin begint op een nieuwe regel. De woorden van de spiegel staan in een ander, kleurig lettertype gedrukt. Op iedere bladzijde is een vrolijke kleurenillustratie te zien. De auteur won tweemaal een Vlag en Wimpel en eenmaal de eerste prijs van de Vlaamse Ki…Lees verder

Over Lida Dijkstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ldijkstra

Alida Wietske (Lida) Dijkstra (Heerenveen, 16 juli 1961) is een Nederlands auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft daarnaast enkele titels voor volwassenen op haar naam staan en schrijft ook educatief materiaal.

Dijkstra schrijft in het Nederlands en het Fries, en vertaalt zelf haar boeken van de ene naar de andere taal. Haar Nederlandse boeken komen uit onder de naam Dijkstra, de Friese onder de naam Dykstra.

Biografie

Dijkstra groeide op in Scharsterbrug en verhuisde op haar achttiende naar Leiden om een studie aan de Reinwardt Academie te volgen. Daarna studeerde ze kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit Leiden, met als specialisatie kunstnijverheid. Ze gaf in haar studietijd rondleidingen in Stedelijk Museum de Lakenhal en was student-assistent in de diatheek van het Kunsthistorische Instituut.

Tussen 1986 en 1989 werkte ze bij de stichting Monument van de Maand, daarna werd ze con…Lees verder op Wikipedia

Suggesties