Boek
Nederlands

Lief en stoer in de jungle

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Lief en stoer in de jungle
×
Lief en stoer in de jungle Lief en stoer in de jungle

Lief en stoer in de jungle

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Olifant en kikker zijn helemaal droog. Maar als je achter de flap kijkt, nemen ze een duik en zijn ze lekker nat! Prentenboek over tegenstellingen bij wilde dieren, met eenvoudige, vrolijk gekleurde verfillustraties en grote flappen. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Lief en stoer in de jungle
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014
[25] p. : ill.
ISBN
9789044823554 (hardback)

Besprekingen

Vierkant prentenboekje gedrukt op stevig, glad papier over een tiental dieren die in de jungle leven, o.a. de slang, de aap en de zebra. De een houdt van luieren, de ander maakt veel drukte. Zo komen er nog vijf tegenstellingen aan de orde: veel kleuren-zwart en wit, nat en droog, dag en nacht, alleen zijn of met velen en kort en lang. De rechterpagina is ongeveer een derde korter, na omslaan van deze 'flap', wordt de tegenstelling duidelijk. Zo zijn een olifant en kikker eerst 'helemaal droog', maar na een plons in het water 'lekker nat'. De eenvoudige, in grove penseelstreken geschilderde illustraties beslaan de volledige bladspiegel. Ze zijn vrolijk gekleurd maar verre van natuurgetrouw; zo is de slang knalroze met groene stippen. De drieregelige tekst staat in de illustratie, waarbij de woorden die een tegenstelling aangeven, vet gedrukt zijn. In dezelfde reeks over tegenstellingen verscheen ook 'Groot en klein op de boerderij'*. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Lief en stoer in de jungle

Zebra met zijn strepen in zwart en wit begroet papegaai met zijn veren in alle kleuren. Koala, rustig en lief, ziet aap, stoer en druk in de boom. De tegenstellingen zijn niet altijd typisch voor het dier. Leeuw springt overdag vrolijk rond en slaapt rustig 's nachts. De tekeningen van de dieren nemen telkens een dubbele bladzijde in. Wanneer je die bladzijde omdraait, ontdek je de tegenstelling. Die is niet altijd specifiek voor het dier. Zo heb je veel of weinig krokodillen, olifant en kikker zijn eerst droog en worden dan lekker nat. De tekeningen zijn sober en zwart omlijnd in de stijl van Liesbet Slegers. De stevige blaadjes kunnen wel tegen een stootje en zijn dus zeker geschikt voor peuterhandjes. Een klassiek voorleesboek, weinig verrassend.

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia

Suggesties