Boek
Nederlands

Geluk vinden zonder het te zoeken

Lieven Annemans (auteur)

Geluk vinden zonder het te zoeken

De meeste mensen willen graag gelukkig zijn. Maar velen verwarren geluk met genot. En dan kopen of doen ze dingen waarvan ze denken dat het hun goed doet. Sommigen streven obsessief naar hun eigen geluk en beseffen later dat zij niet de juiste weg kozen. Anderen krijgen nagenoeg geen kansen op een goed bestaan. Een echt mooi en goed leven leiden is nochtans mogelijk voor iedereen. We kunnen samen
Onderwerp
Geluk, Levenskunst
Extra onderwerp
geluk, gelukkig zijn, levenskunst
Titel
Geluk vinden zonder het te zoeken
Auteur
Lieven Annemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2021
175 p. : grafieken
ISBN
9789463935098 (paperback)

Over Lieven Annemans

Lieven Annemans is gewoon hoogleraar gezondheidseconomie aan de UGent en de VUB. Hij is ook schrijver en komt als deskundige veel aan het woord in Vlaamse media.

Biografie

Annemans studeerde en doctoreerde aan de VUB. Hij behaalde in de jaren '80 en '90 diploma's van Licentiaat Lichamelijke Opvoeding, Licentiaat Bedrijfskunde, Handelsingenieur en doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen, met specialisatie in Gezondheidseconomie.

Tussen 2000 en 2003 was hij kabinetsmedewerker bij de minister van sociale zaken Frank Vandenbroucke. In 2004 werd hij president van de Internationale vereniging voor Farmaco-economie (ISPOR). Daarnaast was hij acht jaar de voorzitter van de Vlaamse Gezondheidsraad.

Hij is zowel aan de UGent als aan de VUB verbonden aan de faculteit Geneeskunde. Sinds 2015 doet hij ook uitgebreid onderzoek naar het Geluk der Belgen, via het UGent-NN Nationaal Geluksonderzoek.

Lees verder op Wikipedia