Boek
Nederlands

Vrienden worden met je lijf : lichaamsbewustzijn als levensbelang

Lisette Thooft (auteur)
+1
Vrienden worden met je lijf : lichaamsbewustzijn als levensbelang
×
Vrienden worden met je lijf : lichaamsbewustzijn als levensbelang Vrienden worden met je lijf : lichaamsbewustzijn als levensbelang

Vrienden worden met je lijf : lichaamsbewustzijn als levensbelang

Ontwikkelen van lichaamsbewustzijn als tool voor persoonlijke ontwikkeling, met praktische oefeningen.
Titel
Vrienden worden met je lijf : lichaamsbewustzijn als levensbelang
Auteur
Lisette Thooft
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Ten Have, 2021
176 p.
ISBN
9789025909222 (paperback)

Besprekingen

Rebalancer en schrijfster Lisette Thooft heeft al heel wat boeken op haar naam staan en borduurt met dit nieuwe boek verder op ‘Kom uit je hoofd’* (2016). Te lang is het lichaam taboe geweest en Thooft breekt wederom een lans voor diep lichaamsbewustzijn. Het lichaam is als een reagerend wezen en valt samen met het onbewuste en het innerlijke kind. Met deze visie gaat ze in negen hoofdstukken bij lijf en leden in detail langs, zoals: hart, handen, buik en benen. Elk hoofdstuk bevat achtergrondinformatie, ervaringen uit de praktijk, diep bewustzijn creëren bij alle fysieke plekken en reflecties. Ze sluit af met een praktische oefening in een apart kader. Ze begint en eindigt met ‘Waar het om gaat’ en tot slot ‘Hoe het eindigt’, over ouder worden en de mythe van de tocht naar de onderwereld. Herkenbare, inzichtelijke en makkelijke stukjes om te lezen, zoals we dat gewend zijn bij Thooft.

Over Lisette Thooft

Lisette Thooft (Den Haag, 8 mei 1953) is een Nederlandse schrijfster en freelance journaliste.

Levensloop

Thooft studeerde Engelse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht en is sinds de jaren tachtig actief in de journalistiek. Ze was redacteur van Onkruid (1992– 1998), van Genoeg (1998–2004) en van opinieblad VolZin (2004-2010). Thooft schrijft als freelance journaliste in spirituele tijdschriften als Happinez, De Verwondering (NCRV), Koorddanser en The Optimist.

Schrijfcarrière

Haar eerste boek Echte yuppies zijn geen yuppies (1986), over de yuppies die streven naar een hoge status en een hoog inkomen, schreef ze samen met Deborah Berkeljon.

In 2000 werkte ze mee aan Het geminachte lichaam, door Carla van Lichtenburcht, een bundel interviews met incestslachtof…Lees verder op Wikipedia