Boek
Nederlands

Oorsprong & Bloeddorst

L.J. Smith (auteur), Kevin Williamson (auteur), Julie Plec (auteur)
+1
Oorsprong & Bloeddorst
×
Oorsprong & Bloeddorst Oorsprong & Bloeddorst
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Stefan Salvatore (ik-figuur) vertelt hoe hij in 1864, als gevolg van een hartstochtelijke liefde, vampier werd net zoals zijn broer en rivaal Damon. Vanaf ca. 15 jaar.
Bevat
Titel
Oorsprong & Bloeddorst / based on the novel by L.J. Smith ; and the TV-series developed by Kevin Williamson & Julie Plec
Auteur
L.J. Smith Kevin Williamson Julie Plec
Vertaler
Karin Breuker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Stefan's diaries. Origins and Bloodlust
Parallelle titel
Oorsprong en Bloeddorst
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2013
350 p.
Aantekening
Gebaseerd op de Vijf-serie The Vampire diaries
ISBN
9789022566794 (paperback)

Besprekingen

Bundeling van de eerste twee delen uit de subserie 'Stefans dagboeken'* in de serie 'The Vampire Diaries'. Deze subserie is niet door de oorspronkelijke auteur geschreven. Stefan Salvatore (ik-figuur) vertelt hoe hij in 1864, als gevolg van een hartstochtelijke liefde, vampier werd net zoals zijn broer en rivaal Damon. Een verhaal vol bloederige, magische en vooral romantische avonturen dat zich in het zuiden van Amerika afspeelt. In het eerste deel vindt een nietsontziende jacht op vampiers plaats, terwijl in het tweede deel de broers in New Orleans gevangen worden genomen om te vechten voor hun leven en tegen elkaar. De bladspiegel is vol en het taalgebruik is clichématig met erg veel bijvoeglijke naamwoorden en herhalingen. Niettemin wordt de spanning in deze nooit eindigende geschiedenis zo opgevoerd en gebeurt er zo veel dat liefhebbers van vampier- en romantische boeken er van zullen smullen. Vanaf ca. 15 jaar.

Over L.J. Smith

Lisa Jane Smith is een Amerikaanse schrijfster, onder meer bekend van de Night World-reeks en The Vampire Diaries-reeks. Ze publiceert onder de naam L.J. Smith.

Smith heeft drie trilogieën en twee series geschreven. In haar boeken spelen vaak jonge mooie mensen een rol als mens of als een bovennatuurlijk wezen. Vaak is er ook een conflict tussen het goede en het kwade wat draait om een ambigu karakter dat de heldin wil verleiden om de kant van het slechte te kiezen, maar op het eind wordt herboren en de held is.

In 2008 maakte Smith een comeback na een pauze van tien jaar. Ze is begonnen met het schrijven van een nieuwe trilogie in de Vampire Diaries-reeks en een nieuw boek, Strange Fate, voor de Night World-reeks.

Bibliografie

Externe link