Boek
Nederlands

Koningen van de wielerklassiekers : de vijf grootse monumenten

Louis Bovée (auteur), Evert De Rooij (auteur), Roy Schriemer (auteur)

Koningen van de wielerklassiekers : de vijf grootse monumenten

Over de geschiedenis en kenmerken van tien wielerklassiekers, van de Milaan-San Remo tot de Amstel Gold Race. Met portretten van beroemde wielrenners.
Onderwerp
Wielrennen
Titel
Koningen van de wielerklassiekers : de vijf grootse monumenten
Auteur
Louis Bovée Evert De Rooij Roy Schriemer
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Edicola Sport, 2022
207 p., [8] p. pl. : ill.
ISBN
9789493201316 (paperback)

Besprekingen

Een boek waarin vijf monumenten binnen de wielerklassiekers worden besproken: Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije. Wat is de oorsprong van deze wedstrijden en wat zijn hun typische kenmerken? Ook de Amstel Gold Race, Nederlands enige klassieker, en enkele andere klassiekers komen aan bod. Met portretten van vijfendertig beroemde renners. 'Koningen van de Wielerklassiekers’ is in een nuchtere stijl en vanuit een overwegend algemeen perspectief geschreven. Met foto’s in zwart-wit en een voorwoord van Leo van Vliet, directeur van de Amstel Gold Race. Onmisbaar leesvoer voor elke wielerliefhebber. Evert de Rooij (1952), Louis Bouvée (1950) en Roy Schriemer (1970) zijn sport- en wielerjournalisten.

Over Louis Bovée

Louis Bovée (Stampersgat, 11 november 1950) is een Nederlandse (sport)journalist en auteur.

Na vijf jaar onderwijzer aan een basisschool te zijn geweest, trad hij in 1978 als sportverslaggever in dienst van het Brabants Nieuwsblad, het huidige BN DeStem. Daarna stapte hij over naar het Algemeen Dagblad waar hij op de redactie binnenland werkte. Tussen 1981 en 2012 was hij chef-sport van het magazine Aktueel. Toen uitgeverij Audax in 2012 stopte met Aktueel werd hij freelance journalist. Bovée is actief voor onder meer het weekblad MAX Magazine en Wieler Revue.

In 2007 kwam zijn boek over de populaire volkszanger Frans Bauer op de markt. Zes jaar later verschenen Heeft u een foto meneer? en In het geel. En in de herfst van 2015: Meesters van de modder. Over de 50 beste veldrijders ooit. In maart 2018 publiceerde hij het wielerboek De Massasprint.

Lees verder op Wikipedia