Een studente ontdekt als ze betrokken raakt bij een drugsdeal dat ze haar volledige hersencapaciteit kan gebruiken waardoor ze onbegrensde mogelijkheden krijgt.
Titel
Lucy / screenplay and dir. by Luc Besson
Regisseur
Luc Besson
Componist
Eric Serra
Acteur
Scarlett Johansson Morgan Freeman
Taal
Engels
Uitgever
Belga Home Video, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
85 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5412370880307

Besprekingen

Actiefilm uit 2014 van Luc Besson met Scarlett Johansson en Morgan Freeman. Lucy raakt door een verkeerd vriendje verwikkeld in een drugsdeal. Ze wordt geopereerd en krijgt een zak met een nieuw soort drugs in haar buik geplaatst. Wanneer ze wordt aangevallen door een bewaker en een trap krijgt tegen haar buik, scheurt de zak open en wordt de drugs direct opgenomen in haar lichaam. Door deze directe opname, kan ze als enige mens gebruik maken van méér dan de normale tien procent van de hersencapaciteit. Hierdoor heeft ze speciale krachten, maar wordt de behoefte aan de nieuwe drugs ook steeds groter. Het experiment ‘Lucy’ wordt op de voet gevolgd door een wetenschapper (Morgan Freeman), maar ook door drugsbazen die minder prettige bedoelingen hebben. Bart Boersma (Cinemagazine, 30-7-‘14) geeft 2 sterren: ‘Het is over de top en zit vol actie: dat kijkt lekker weg. Maar hoe meer Lucy verandert in een supermens vol kennis en kunde, hoe meer de film doodslaat.’ Ook Marco Weijers (Telegraa…Lees verder

Over Luc Besson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Thierry Caro

Luc Paul Maurice Besson (Parijs, 18 maart 1959) is een Franse filmregisseur, -schrijver en -producent.

Carrière

Besson schreef op zijn zestiende de eerste versie van wat uit zou groeien tot de film The Fifth Element. Hij wilde vooral aantonen dat de Franse cinema tot meer in staat is dan tot wat hij beschouwt als pseudo-intellectuele films.

Van 1976 tot 1982 deed Besson diverse werkzaamheden in de filmindustrie. In deze jaren maakte hij ook reclame, korte films (onder andere L'Avant Dernier in 1981) en promotiefilms voor liedjes. Uiteindelijk kreeg hij zijn eigen productiebedrijf: Les Films De Dauphins.

In zijn carrière ontwierp hij onder andere een lichtgewichtcamera en heeft hij het gebruik van de Louma-kraan verder ontwikkeld.

Besson vocht tegen de regels en de overtuigingen die door producenten en distributeurs werden opgelegd. Hij wil via zijn eigen fi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties