Boek
Nederlands

Het vliegtuig van muis

Lucy Cousins (auteur)
+1
Het vliegtuig van muis
×
Het vliegtuig van muis Het vliegtuig van muis

Het vliegtuig van muis

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Muis gaat met haar vliegtuig op weg naar het verjaardagsfeestje van Oscar. In de lucht heeft ze een speciale verrassing voor hem. Hardkartonnen, in vorm uitgesneden prentenboekje met eenvoudige, kleurige tekeningen. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Vliegtuigen, Jarig zijn
Titel
Het vliegtuig van muis
Auteur
Lucy Cousins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Maisy's plane
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2014
[16] p. : ill.
ISBN
9789025864903 (hardback)

Besprekingen

Hardkartonnen prentenboekje met aan de bovenkant rondingen in de vorm van wolken, waarin Muis met haar vliegtuig naar de jarige Oscar de olifant vliegt. Muis komt onderweg een luchtballon tegen en er is een naamloos vogeltje dat haar steeds vergezelt. Eenmaal veilig geland kan het verjaardagsfeest, samen met andere dierenvriendjes, taart, ballonnen en pakjes beginnen. Tegen een effen blauwe achtergrond zijn de vrolijk gekleurde en zwart omlijnde tekeningen neergezet. Het oranje vliegtuigje laat luchtsporen achter waardoor, op een humoristische wijze, vaart en duikvlucht worden gesuggereerd. In de prenten, die telkens een dubbele pagina beslaan, is de summiere tekst, in een zwarte schrijfletter met veel uitroeptekens, neergezet. Aantrekkelijk, stevig uitgevoerd, boekje voor de allerjongsten. In dezelfde uitvoering verscheen ook 'De tractor van Muis'*; eerder waren er al deeltjes over de trein en de brandweerauto van Muis. Al leuk om samen te bekijken met ca. 1-jarigen: aanwijzen en ben…Lees verder

Het vliegtuig van Muis

Muis laadt haar vliegtuig vol met pakjes. Ze vliegt ermee naar Oscar, die jarig is! Hoog in de lucht kijkt ze neer op de wereld onder zich. Net op tijd landt ze voor Oscars feest. Net op tijd voor taart!
Het figuurtje Muis is al jaren gekend in het boekenwereldje. Het felle kleurengebruik, de zwarte omlijning van de tekeningen zijn typische kenmerken van Lucy Cousins.
Qua inhoud vind ik dit boek niet echt verrassend of vernieuwend. Oké, het woord propeller wordt aan kleine peuters aangereikt. Maar of daarvoor nu een boom moest sneuvelen. Er zijn natuurlijk wel activiteitjes die je naar aanleiding van dit boek kan doen. Je kan zelf vliegers maken, hoog en laag gaan vliegen ... Ook de vorm van het boek is wel leuk gevonden. Het lijkt een beetje op een wolk waar Muis doorheen vliegt.