Boek
Nederlands

Hoera voor vis!

Lucy Cousins (auteur)
+1
Hoera voor vis!
×
Hoera voor vis! Hoera voor vis!

Hoera voor vis!

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Kleine Vis zwemt in de zee en laat al zijn vissenvriendjes zien. Het zijn er heel veel, in alle vormen en kleuren. Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige tekeningen in felle kleuren. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Titel
Hoera voor vis! / tekst en illustraties Lucy Cousins
Auteur
Lucy Cousins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hooray for fish!
Editie
Tweede, herziene druk
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2017
[34] p. : ill.
ISBN
9789025872939 (hardback)

Besprekingen

Een heel klein visje gaat in de grote zee op zoek naar zijn moeder en nodigt de lezer uit om met hem mee te gaan. Het wordt een vrolijke tocht onder water, vol kleurrijke, fantasievolle vissen en planten. Kleine vis ontmoet onderweg immers heel wat vriendjes. Spikkelvis en streepvis, blije vis en boze vis, slurfvis en slakvis, oogvis, verlegen vis, krullenvis en kronkelvis. Bij elke ontmoeting houdt de kleine avonturier even halt en leert hij iets bij. Hij leert samen met rode, blauwe en gele vis de hoofdkleuren, met spikkelvis en streepvis enkele vormen, met blije vis en boze vis gevoelens en met dikke vis en dunne vis wat tegenstellingen. Ook komt er telwerk aan te pas. Het begint eenvoudig met 'een, twee, drie', maar dan volgt een heel blad vol vissen en de uitdaging 'tel maar hoeveel ik er zie!'. Terwijl de kleine vis steeds weer dingen ontdekt en bijleert, hoopt hij zijn moeder te vinden. Het verhaal heeft uiteraard een goed einde. Op de laatste bladzijde vindt de kleine vis 'nog…Lees verder
Een kleine vis gaat op stap in de zee en stelt al zijn vriendjes voor. Het concept is eenvoudig, maar werkt uitstekend. Samen met Kleine Vis zien de kinderen vissen in verschillende kleuren, patronen en vormen. Er zijn blije en boze vissen, vissen die je kunt tellen, sliertenvissen en bijtvissen, vissen die lijken op andere dieren en vissen met heel speciale attributen. Maar de allerbelangrijkste vis die het kleine hoofdpersonage wil vinden, is natuurlijk moedervis. De bekende schrijfster/illustratrice stelt in dit prentenboek voor jonge kinderen een nieuw personage voor. Samen met Kleine Vis gaan peuters op zoek naar alle bijzondere vissen die de zee rijk is. De tekst blijft tot een absoluut minimum beperkt en is min of meer als handleiding voor de voorlezer bedoeld. De prenten zijn zoals gewoonlijk perfect op het doelpubliek afgestemd: dikke zwarte lijnen omvatten kleurrijke en eenvoudige personages en objecten. Cousins slaagt er in deze leuke, frisse euitgave opnieuw in om peuters …Lees verder

Hoera voor Vis!

'Hoera voor vis!' is een kartonboekje vol felgekleurde vissen. We volgen Kleine Vis die ons voorstelt aan haar vissenvriendjes.
De vissen worden eenvoudig beschreven, zo is er bijvoorbeeld een spikkelvis, een streepjesvis, een boze en een blije vis. Maar er is ook een franjevis, een tandenvis, een slurfvis en een oogvis. Maar er is één vis die kleine vis het allerliefste heeft en dat is natuurlijk haar mamavis.
In dit kartonboekje met afgeronde hoeken is het al kleur wat de klok slaat. Lucy Cousins slaagt er weer maar eens in om met eenvoudige contouren een wondere wereld voor te stellen. Hoewel de vissen niet realistisch voorgesteld worden, doet het boekje toch leerrijk aan, zoals de tegenstellingen, de kleuren, vormen en aantallen. Maar dit alles is onopvallend geïntegreerd in het verhaaltje. De fantasierijke benamingen doen wegdromen naar de geheimzinnige onderwaterwereld.