Boek
Nederlands

Jij bent het monster!

Lucy Cousins (auteur)
+1
Jij bent het monster!
×
Jij bent het monster! Jij bent het monster!

Jij bent het monster!

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Gabriel (3) is dol op tikkertje spelen met monsters. Oom Rufus wordt een reus, Kaatje Kat krijgt ineens grote scherpe klauwen en oma verandert in een blubberig paars monster met stinkende voeten. Wat gebeurt er als mama hem te pakken krijgt? Prentenboek met fantasierijke felgekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Griezels, Fantaseren, Spelen
Titel
Jij bent het monster!
Auteur
Lucy Cousins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Let's play monsters
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2020
[34] p. : ill.
ISBN
9789025879709 (hardback)

Besprekingen

Het favoriete spel van Gabriel, drie jaar, is tikkertje spelen met ‘monsters’. De hele familie doet mee, zelfs de kat en de plant! Uiteindelijk krijgt mama-monster hem te pakken en worden de rollen omgedraaid. Heerlijk, fantasievol prentenboek van royaal vierkant formaat. Aan de hand van de steeds twee pagina’s grote, stoere illustraties in sprekende, egale kleuren met dikzwart omlijnde figuren kunnen peuters en jonge kleuters lekker mee griezelen (‘Ik ga je pakken!’). De goed lopende tekst in een uitstekende vertaling is op rijm met aan de ene kant herhaling – wat het goed doet bij de doelgroep – en aan de andere kant veel variatie. Weer een zeer geslaagde uitgave van de auteur/illustrator van de bekende Muisboeken, inmiddels oma en geïnspireerd door haar kleinzoon! Aanrader voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Jij bent het monster

Gabriel is drie en is gek op tikkertje spelen met … monsters! In een repetitief scenario spelen de bewoners in huis telkens voor monster. Hij vraagt aan het monster om hem te proberen pakken. En zoals eigen is aan een kleuter, is de beleving van spanning en fantasie heel nauw met elkaar verweven. Gabriel geeft duidelijk aan dat hij niet gepakt wilt worden. Hij zegt met nadruk: “Jij moet mij pakken. Dan ren ik weg en roep ik: NEEEEE!” Zijn fantasie is grenzeloos, want niet alleen de kat doet mee, maar ook de bloem in de pot wordt in zijn spel meegetrokken. Als monster mama aan de beurt is, pakt ze hem op en vindt ze dat hij zelf nu een gek monstertje is met een groen hoofd. Dit monstertje zal wel moe zijn, ze stopt hem in bed liefelijk in.Het hele boekje is van top tot teen opgenomen in het verhaal. Op de voorste schutbladen staat iedereen die meedoet, hand in hand, en op de achterste schutbladen staan de monsters in precies dezelfde volgorde afgebeeld. Een mooie …Lees verder