Boek
Nederlands

De vrolijke lente

Mack (auteur)
+1
De vrolijke lente
×
De vrolijke lente De vrolijke lente

De vrolijke lente

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Welke babydieren worden geboren in de lente? En wat voor kleur bloesem heeft een appelboom? Allerlei weetjes over de lente, met kleurenfoto's, stripachtige tekeningen en interactieve vragen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Lente
Titel
De vrolijke lente
Auteur
Mack
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014
[28] p. : ill. ; 25,5 x 26,8 cm
Aantekening
Gebaseerd op Van bloesembomen tot gele donsjes Groot formaat
ISBN
9789044821772 (hardback)

Besprekingen

De lente staat centraal in dit fraai vormgegeven informatieve prentenboek uit de serie 'Wondere wereld'. Veel veranderingen die in de lente in de natuur te zien zijn, worden behandeld op een manier die peuters en kleuters zeker aanspreekt. Uitgevoerd op stevig papier en in warme kleuren. Hoofdstukjes van twee bladzijden hebben de fantasie prikkelende titels als ‘Bloesembomen’, ‘Knalkleuren’ (tulpen), ‘Krullenbollen’ (lammetjes), ‘Gele donsjes’ (eendjes). Op elke linkerpagina staat een prachtige kleurenfoto met daaronder een enigszins poëtische beschrijving. Op de rechterbladzijden staat een grote illustratie (foto, tekening, of combinatie daarvan) met tekst en een simpele vraag. Op de onderrand staan tekeningetjes met een vraag die kinderen kunnen beantwoorden als ze goed naar de illustraties kijken, bv. ‘Naar welk nestje vliegt mamavogel?’. Deze afwisseling van vorm en inhoud biedt op een leuke en vaak grappige manier veel informatie die een kind zich zal herinneren als het later z…Lees verder

De vrolijke lente

Dit prenten- en fotoboek gaat helemaal over het seizoen waar je altijd weer naar uitkijkt: de lente. Deze thema's worden in een eenvoudige maar een iets te zakelijke taal aangesneden: de zonnestralen die aan kracht winnen en wat ze teweeg brengen, de bloesems, de bossen die ontwaken, de paasbloemen waarin de eitjes een mooi plaatsje vinden, tulpen en hun kleurenvariaties, lentegroenten, dieren die ontwaken uit hun winterslaap en trekvogels die terugkeren, konijntjes, lammetjes en eendjes die geboren worden, verliefde zwanen en tortelduiven. De foto's zijn heel mooi en duidelijk en op elke bladzijde staat een eenvoudige zoekopdracht getekend. Een ideaal boek om met jonge kinderen over de lente te praten.

Over Mack

Mack kan verwijzen naar:

  • Mack Trucks
  • Craig Mack (1971–2018), een Amerikaanse rapper
  • Reinhold Mack, een Duitse platenproducer en engineer
  • MACK Rides, een Duitse producent van pretparkattracties
  • Mack (bier), Noors biermerk.


Suggesties